Vissen maken voor Ghana

handwerkmarathon n In de eerste twee weken van mei gaan zo'n 20 vrouwen, waaronder ook een aantal Katwijkse, naar Accra in Ghana om daar tienermeisjes die in een moeilijke periode zitten te ondersteunen.

Dit project is opgezet door The World Serveants. De tienermeisjes worden begeleid en voorbereid om zelfstandig op eigen benen te staan. Zo krijgen ze de mogelijkheid om een eigen bedrijfje op te zetten.

De vrouwen van de World Serveants zullen met de meisjes o,a. life skills oefenen en op de school, die zich ook op het terrein bevindt, les geven aan de kinderen.


Op zaterdag 23 maart wordt er een speciaal handwerkmarathon georganiseerd in De Winkel van Jeanette op de Sec. Varkevissersstraat. Wie het project 'Vissen voor Ghana' wil steunen, kan daar in een korte tijd voor een klein bedrag, wat ten goede komt aan het project, een vis breien, haken of naaien.

Vanaf 9.00 tot 21.00 uur is de winkel geopend. Behalve handwerken kan men ook een praatje maken met een van de vrouwen die de reis zullen maken of een reeds gemaakte vis kopen.