Afbeelding
Foto: Picasa

Cantilene zingt Bach

concert n Op vrijdag 5 april geeft Kamerkoor Cantilene een bijzonder concert in het kerkgebouw De Fontein aan de Willem de Zwijgerlaan.

In de lijdenstijd wordt op vele plaatsen de Matthäus Passion van J. S. Bach integraal uitgevoerd. Voor veel mensen is dit een te lange zit. Cantilene heeft er voor gekozen om alleen de koralen van deze passion uit te voeren. Het bijzondere van deze avond is ook, dat de koralen hoofdzakelijk a capella worden gezongen.

De koorzang wordt afgewisseld door optredens van de organist Julian Jonker en de sopraan Jacomina van der Plas. Laatstgenoemde zingt Erbarme dich mein Gott, uit de Matthäus Passion, en Bist du bei mir, eveneens van J. S. Bach. Julian Jonker brengt van J. S. Bach het Erbarm dich mein, o Herre Gott ten gehore en speelt de finale uit de Orgelsonate nr. 6 van F. Mendelssohn-Bartholdy. Dit concert staat onder leiding van Lorenzo Papolo.
Het concert begint om 20.15 uur, de deuren van de kerk gaan om 19.45 uur open. Toegangskaarten à € 10,00 zijn vooraf verkrijgbaar bij de leden van het koor, bij Adri van Rijn (telefoon 4029682) en op de avond van het concert in de kerk.


K&O klassiek concert door het Chimaera Trio

kamermuziek n Op zaterdag 23 maart biedt K&O Katwijk in de Soefitempel aan de Zuidduinseweg 5 een concert door het Chimaera Trio, bestaande uit Annemiek de Bruin (klarinet), Irene de Kok (cello) en Laurens de Man (piano).

Deze jonge musici hebben elkaar leren kennen op het Conservatorium van Amsterdam en houden zich intensief en met veel plezier bezig met kamermuziek. Als trio willen zij zich profileren met gevarieerde programma's, waarin telkens een ander thema centraal staat. Naast het origineel voor deze bezetting gecomponeerde repertoire brengen zij ook regelmatig arrangementen, gemaakt door Laurens, van Pachelbel tot Mahler.
De naam van het trio is ontleend aan een figuur uit de Griekse mythologie. De chimaera is een vuurspuwend monsterlijk wezen, samengesteld uit delen van een leeuw, een geit en een slang. Het waarnemen van de chimaera was een voorteken van onweer, schipbreuken en natuurrampen. Het is dus zeker de moeite waard om dit concert bij te wonen.
Op het programma deze avond staan werken van Beethoven, Brahms, Schumann en Fauré.

Kaarten à € 14,00 kan men online bestellen op www.kenokatwijk.nl Ook zijn ze verkrijgbaar bij het kantoor van K&O Katwijk aan de Sluisweg 16 of telefonisch te reserveren op tel. 4016400 (van ma. t/m vrij. Tussen 9.00 en 13.00 uur 's morgens). Een consumptie is bij de prijs inbegrepen. Aanvang van dit concert is 20.15 uur.