Juf Blondi en meester Maarten geven voorlichting aan de kinderen van groep 7 en 8 over de staking. | Foto en tekst: Piet van Kampen
Juf Blondi en meester Maarten geven voorlichting aan de kinderen van groep 7 en 8 over de staking. | Foto en tekst: Piet van Kampen Foto:

Leerkrachten COS gaan staken

staking n Op 15 maart trekt een aantal leerkrachten van basisscholen en nu ook van het voortgezet onderwijs uit het hele land richting Den Haag. Het ongenoegen betreft dit keer niet zozeer de salariseis waaraan vorig jaar met 8% tegemoet is gekomen maar nu staat de werkdruk centraal. Directeur Blondi van der Woude van de COS licht het toe. 'Het is voor de derde keer dat wij aan een staking deelnemen. Nu betreft het met name de werkdruk waar het om gaat. Wij willen wij graag dat er kleinere klassen komen om alle leerlingen de aandacht te kunnen geven die zij verdienen. Meer assistentie zou in deze ook welkom zijn om dit te realiseren. Negen leerkrachten vertegenwoordigen onze school en die dag hebben er dus negen groepen een vrije dag. Er is slechts een reactie van ouders binnen gekomen en bovendien was die niet negatief. Wij hebben allemaal passie voor ons beroep en willen dit zo goed mogelijk uitoefenen', besluit zij haar toelichting.