Jake Prins was onverstoorbaar op de vrije worplijn, alle 12 raak. | Foto: Wim Kulk Foto: Wim Kulk

Grasshoppers Heren 1 weet weer wat winnen is

basketball n Solar-systemen Grasshoppers Heren 1 miste nog Jos v.d. Laan en Bas Rozendaal, maar kon Michael Madanly, met de nodige Eredivisie ervaring, 'plotseling' aan de selectie toevoegen. Tegenstander Almere Pioneers had de heenwedstrijd in de tweede helft toegeslagen en een achterstand van 20 punten omgebogen in een ruime overwinning. Zover liet Grasshoppers het nu niet meer komen. De voorsprong bij rust werd uitgebouwd in een ruime overwinning van 97-62. Na vier verloren wedstrijden op rij was het weer genieten geblazen, aldus de woorden van coach Jeroen Reitsema.

Voorafgaand aan de wedstrijd was er een indrukwekkende minuut stilte voor de overleden vader (Piet) van assistent-coach Pieter Barnhoorn.

In de eerste periode kon Grasshoppers nog niet echt een gaatje slaan. Almere kreeg nog te veel tweede kansen na aanvallende rebounds. Via 18-10 en 22-14 vlak voor het verstrijken van de 10 minuten, kon de tegenstander aanhaken op 23-18. Tot aan de rust kon de thuisclub de voorsprong verder uitbouwen naar 50-39. Grasshoppers bleef na de rust geconcentreerd, al wilde de scores minder soepel vallen. De verdediging stond goed waardoor het verschil rond de 10 punten blijft. Als de aanvallen wel worden afgerond met scores, loopt Grasshoppers uit naar 69-52. Almere verloor het hoofd en Grasshoppers profiteerde optimaal met snelle aanvallen en liet de score flink oplopen. Eindstand 97-62.