| Foto: PR
| Foto: PR Foto:

Taalavond in bibliotheek

taal n Voor alle taalcoaches die zich via Bibliotheek Katwijk en het Welzijnskwartier vrijwillig inzetten om mensen de Nederlandse taal te leren, houdt de bibliotheek samen met het Welzijnskwartier op woensdagavond 6 maart in Bibliotheek Hoornes/Rijnsoever een Taalavond.

Ook andere mensen die iemand helpen met de Nederlandse taal kunnen naar deze Taalavond komen. Zelfs mensen die erover nadenken om taalcoach te worden, zijn welkom.

Taalcoaches zijn vrijwilligers die mensen verder helpen met de Nederlandse taal. Degene die Nederlands wil leren geeft aan waarmee hij/zij geholpen wil worden en de taalcoach helpt daarbij. Dit kan door samen te praten, te lezen en/of door te helpen met huiswerk. Taalcoaches worden begeleid door medewerkers van Welzijnskwartier Medelanders en Bibliotheek Katwijk. Zij kunnen voor advies en oefenmateriaal terecht in het digiTaalhuis van de bibliotheek aan de Hoorneslaan.
Tijdens de Taalavond op 6 maart in de bibliotheek kijken we met elkaar naar hoe je samen met iemand die de taal leert, kunt oefenen met lezen. Wat is belangrijk, waar let je op? Vervolgens vertelt Janine Dubbeldam van Dubbeltaal over de nieuwe plannen voor inburgeren. Wat komt daar precies bij kijken?

De Taalavond staat verder in het teken van ontmoeten, vragen stellen en onderling uitwisselen hoe het gaat. Door deelnemers wordt het als prettig ervaren om in een informele sfeer met andere taalcoaches te spreken en te overleggen.
De Taalavond wordt gehouden van 19.30 tot 21.30 uur in Bibliotheek Hoornes/Rijnsoever. De avond is gratis maar graag van tevoren aanmelden bij Monique Kromhout van Bibliotheek Katwijk, tel. 4021983, of via mkromhout@bibliotheekkatwijk.nl