Laatste optreden 'Funked Up' in Café The Pocket

poppodium n Donderdag 14 februari treedt de Katwijkse band 'Funked Up' voor het laatst op. Frontzangeres Ramona Hoek heeft te kennen gegeven dat de verplichtingen van de band niet meer te combineren zijn met haar andere werkzaamheden waaronder een druk gezinsleven.

Voor een aantal andere bandleden was dit een moment om ook een andere richting te kiezen laat Eelco Wijnands, contactpersoon van de band, weten. Café The Pocket had 'Funked Up' al in een vroeg stadium geboekt zonder dat ze deze ontwikkeling had voorzien.

De zevenkoppige formatie speelde de afgelopen jaren op menig podium haar opzwepende funk- & soulmuziek. Het repertoire van deze band bestaat o.a. uit classics van James Brown, Stevie Wonder, Cool and the Gang en Madness. 'Funked Up' laat niet alleen oude tijden herleven, ook artiesten van de nieuwere generatie zoals Bruno Mars, The White Stripes, Amy Winehouse, Caro Emerald en zelfs Rage against the Machine prijken op de setlist. Kortom, 'Funked Up' is een band die garant staat voor een feest voor jong en oud. Zeker deze laatste avond gaan ze er iets speciaals van maken.

Hoe gepast kan het zijn met een optreden op Valentijnsdag warm en liefdevol afscheid te nemen van je publiek. Een mooi moment en een laatste kans om de band te zien en horen is zonde om te laten open. De drempel is laag want de toegang is gratis. Aanvang 21.00 uur.


Tentoonstelling over Brittenburg

Museum n In het Katwijks Museum is sinds 9 februari een tentoonstelling te zien over de mysterieuze Brittenburg, een eeuwen geleden bij Katwijk in Zee verdwenen ruïne.

De Brittenburg moet een bovengemiddeld Romeins fort zijn geweest dat in de laat-Romeinse tijd in verkleinde vorm in gebruik bleef. Aldus is de uitkomst van jarenlang onderzoek waaraan een nieuw publieksboek en tentoonstelling is gewijd.

De verdronken hoeksteen van het Romeinse Rijk was, zover bekend, de eerste plaats van de ruim 2000 kilometer lange Romeinse noordgrens waar oudheidkundig bodemonderzoek werd uitgevoerd (1520) en sporen zijn vastgelegd (1552). Deze verdwenen plattegrond is gereconstrueerd aan de hand van bij vorige onderzoeken niet gebruikt materiaal.
Archeoloog Tom Buijtendorp deed die bevindingen tijdens drie decennia onderzoek naar de betekenis en ligging van de verdronken ruïne bij Katwijk aan Zee.

Deels nog nooit gepubliceerde documenten en Romeinse vondsten zijn komende maanden te zien in een aantal zalen van het Katwijks Museum. Uitgeverij Sidestone Press heeft hierover een publieksboek gepubliceerd. Dit werd mede mogelijk gemaakt door de provincie Zuid-Holland, en wordt bij de tentoonstelling gepresenteerd.

Dit boek 'Brittenburg, verdronken hoeksteen van het Romeinse Rijk' is in het museum te koop.