Op kruistocht in de bibliotheek

film n Eens een andere zaterdagmiddag dan anders? Dat komt goed uit. In de hoofdbibliotheek aan de Schelpendam draait op zaterdagmiddag 9 februari om 13.00 uur een prachtige verfilming van de klassieker 'Kruistocht in spijkerbroek' van Thea Beckman.

Het jeugdboek 'Kruistocht in spijkerbroek' van Thea Beckman staat centraal in de actie 'Geef een boek cadeau!' van de boekhandels. Deze leesbevorderingscampagne heeft als doel om alle kinderen in Nederland en Vlaanderen te laten opgroeien tussen de mooiste boeken uit de jeugdliteratuur. Vanaf 8 februari is het boek voor € 2,50 te koop in de boekhandel.

In het verhaal geeft de 16-jarige Dolf uit Amstelveen zich op als proefkonijn: hij zal door een materie-transmitter teruggeflitst worden naar de Middeleeuwen om daar één middag een kijkje te nemen. Om vijf uur diezelfde middag moet Dolf weer op de afgesproken plek staan om teruggeflitst te worden naar de twintigste eeuw. Maar door een foute berekening komt hij in het jaar 1212 terecht in een Kinderkruistocht en niet op het riddertoernooi dat hij zo graag wilde bijwonen. En het lukt Dolf niet om op tijd op de afgesproken plek te staan. Moet Dolf nu voor altijd in 1212 blijven?
Van harte welkom op zaterdag 9 februari om 13.00 uur in de Hoofdbibliotheek aan de Schelpendam om met Dolf mee te gaan op kruistocht. De film is geschikt vanaf 9 jaar, de toegang is gratis.


Huis opruimen

Workshop n Heb je problemen met je huis opgeruimd te krijgen? Aan de hand van een aantal opruimregels en opruimtips krijg je handvatten hoe je na de workshop nu bij jou thuis zelf de boel op orde kunt krijgen en houden. Info en direct inschrijven op www.kenokatwijk.nl Of kom langs bij het kantoor aan de Sluisweg 16 (open ma. t/m vr. van 9.00 tot 12.00 uur).