Grasshoppers Heren 1 verliezen topper

Basketbal n Met ziektes en blessures was de voorbereiding op de wedstrijd niet optimaal. Bas Rozendaal ontbrak nog altijd door een enkelblessure. Het begin was nog hoopgevend maar uiteindelijk verliezen de mannen van Solar-systemen Grasshoppers na een 'lelijke' wedstrijd van CobraNova uit Voorburg.

Zaterdagavond mochten de heren voor de tweede keer aantreden tegen CobraNova. Het eerste duel eerder dit seizoen werd met twee punten verloren. Solar-systemen Grasshoppers was dus gebrand om deze wedstrijd wel winnend af te sluiten. In het 1e kwart leek het erop dat dit ook ging gebeuren. Het ging wel gelijk op, maar Katwijk was scherp en kon gemakkelijk tot scoren komen. Helaas kon CobraNova dit kwart ook goed bij blijven.

In het tweede kwart kon de thuisploeg heel lang de basket niet vinden. Hierdoor kon Voorburg een gaatje slaan. Dit gat wisten ze te houden tot in de rust.

Na de rust werd er nog intenser gespeeld. Sjoerd van Vilsteren zat dicht op ex-Grasshopper Joey Schelvis en met een soort schwalbe kreeg Sjoerd van Vilsteren een onsportieve fout. Keer op keer kreeg Solar-systemen Grasshoppers een mentale klap te verduren waarop de Voorburgers konden profiteren. Ook later dit kwart wanneer de schotklok bijna ten einde is en Voorburg een noodschot, van achter de driepuntslijn, moet lossen krijgt dit ineens een bijzondere wending. Jos van der Laan blokt dit schot en krijgt tot ieders verbazing een persoonlijke fout. De verbazing op zijn gezicht stond 1 van de scheidsrechters niet aan en hierop kreeg hij een technische fout daarboven op. Vervolgens kreeg coach Jeroen Reitsema ook direct een Technische.

Met teleurstelling na teleurstelling konden de mannen zich helaas niet meer terug knokken. De driepunters vielen niet en de aanval van Katwijk was te statisch om lekker in een flow te komen. Wat dat betreft deed Voorburg goed werk door de hele Bucket dicht te gooien en de driepunters toe te laten.

De laatste paar minuten probeerde Solar-systemen Grasshoppers er nog alles aan te doen om de wedstrijd te winnen. Maar zoals de hele wedstrijd, vielen de driepunters nu ook niet en werd de wedstrijd verloren. Eindstand: 69-78.