De Zwanenburg in de belangstelling

Het is zo duidelijk als wat, nog nooit heeft het Dienstencentrum de Zwanenburg zo in de belangstelling gestaan als nu. Na 35 jaar is dit toch wel bijzonder. Juist nu de AOBK zich als zelfstandige Ouderen Bond meer en meer profileert staat ook het Dienstencentrum meer en meer in de belangstelling.

Mede door de inzet van het Welzijnskwartier ontpopt het Dienstencentrum zich tot het centrum wat zijn naam eer aan doet. De Algemene Ouderen Bond Katwijk richt zich op de ouderen in heel Katwijk maar kan niet ontkennen dat veel van hun leden zich in de buurt van deze kern in het oude dorp bevinden. Dat het Dienstencentrum zich momenteel ontwikkelt zodat er veel mensen voor diverse zaken terecht kunnen is mooi meegenomen. De Rabobank heeft zich al voorbereid op hun vertrek en heeft eens in de week een servicepunt ingericht. Het Team Sociale Ondersteuning heeft eens in de week een spreekuur evenals wijkwerk van het Welzijnskwartier wat voor het centrum vanuit de Zwanenburg opereert. Het seniorweb geeft ondersteuning om de mensen wegwijs te maken in de digitale wereld en sinds kort houdt ook de wijkregisseur tweemaal per maand spreekuur in de Zwanenburg. Ook het AlzheimercafƩ geeft hier hun voorlichting. Buurtzorg beraadt zich nog om ook een dependance in de Zwanenburg te vestigen.
Allemaal organisaties die zich voor het welzijn van ouderen inzetten en dat juist in de kern waar omheen zich de meeste ouderen van heel Katwijk gevestigd hebben. Het is jammer dat zorgverzekeraar Z&Z na hun vertrek uit de dwarsstraat geen ruimte zien om eens in de tijd service te verlenen. Er zijn ontzettend veel oudere Katwijkers die bij deze zorgverzekeraar zijn verzekerd. Het zou goed zijn als hier van die kant meer aandacht voor is.
Met al deze voorzieningen heeft het er ook de schijn van dat de politiek meer aandacht heeft voor het dienstencentrum. Nog nooit heeft een college zich zoveel bekommerd als het huidige. Het College heeft, in hun tweehonderd dagen dat zij nu de leiding hebben in Katwijk, nog nooit zoveel belangstelling getoond als nu. Wethouder Van Helden is er al gesignaleerd en ook mevr. Van Starkenburg heeft een bezoek in haar agenda staan. Niet voor een speciaal iets maar gewoon om zich te oriƫnteren. Ook heeft een aantal gemeenteraadsleden toegezegd eens langs te willen komen. Iedereen is van harte welkom, Het Dienstencentrum verdient deze aandacht. Niet alleen voor de welzijnsactiviteiten zoals hierboven genoemd maar ook de vele activiteiten die er plaatsvinden. De senioren in Katwijk zijn er gebaat bij. Meer info op www.aobk.nl