Tijdens de vrijwilligersavond van V.v. Katwijk werden verschillende mensen gehuldigd voor hun trouwe inzet. | Foto: PR
Tijdens de vrijwilligersavond van V.v. Katwijk werden verschillende mensen gehuldigd voor hun trouwe inzet. | Foto: PR Foto: A.T.de.Winter

Vrijwilligers V.v. Katwijk in het zonnetje gezet

prijzen n Tijdens de traditionele jaarlijkse vrijwilligersavond bij voetbalvereniging Katwijk is Heleen van Delft gekozen tot vrijwilligster van het jaar 2018.

De zeer drukbezochte avond, het jaarlijkse hoogtepunt voor alle vrijwilligers van voetbalvereniging Katwijk, werd na de openingsspeech van voorzitter Mart Vergouwen, begonnen met een stamppottenbuffet van Keurslager Vooys, gevolgd door een overheerlijk ijsbuffet.

Het bestuur van de V.v. Katwijk, had ook de KNVB benaderd om twee zeer verdienstelijke vrijwilligers te huldigen. Via KNVB-ambassadeur Walther Hunsche werd Arie den Haas, jarenlang vrijwilliger in allerlei functies bij de jeugd en nu actief bij het G-teams, onderscheiden met de zilveren KNVB-waarderingsspeld. Dat was nog niet alles, Jaap van Duijn nog steeds actief als scheidsrechter kreeg voor zijn jarenlange verdiensten als KNVB-clubscheidsrechter de gouden scheidrechtersfluit overhandigd.

De spanning liep op voor uitreiking van de diverse jaarlijks terugkerende prijzen van de voetbalvereniging Katwijk, respectievelijk de innovatieprijs, team van het jaar en de vrijwilliger/ster van het jaar. De innovatieprijs was voor de organisatie van de keepersdag, hopelijk komt die jaarlijks terug. De toernooicommissie ontving de teamprijs 2018 en Heleen van Delft werd gekozen tot vrijwilligster van het jaar 2018.

Heleen doet van alles bij V.v. Katwijk, o.a. in de activiteiten-commissie, feestavonden organiseren, supportersbegeleiding bij uitwedstrijden, notuleren ledenvergadering en div. commissies, bestuurslid supportersclub, actief in de kledingshop, dragende kracht bij de familiedagencommissie. Iedereen kan altijd een beroep op haar doen. Omringd door familie mocht zij de beker en een aantal geschenken in ontvangst nemen.

De avond bleef gezellig met muzikale ondersteuning van het trio Koest en DJ Marcel. Voetbalvereniging Katwijk kan terugkijken op een grandioze avond, mede mogelijk gemaakt door de familiedagencommissie en een aantal sponsors.


Oranje Fonds nodigt stichtingen en verenigingen voor collecte

collecte n Het Oranje Fonds nodigt alle stichtingen en verenigingen in gemeente Katwijk uit om mee te doen met de Oranje Fonds Collecte 2019. Hiermee kunnen zij niet alleen de eigen kas spekken, maar ook een groot verschil maken voor Nederlanders die in een sociaal isolement zitten of dreigen te komen.

In Katwijk zijn 6 collectegebieden beschikbaar voor de Oranje Fonds collecteweek, die van 11 t/m 15 juni gehouden wordt. Een collectegebied claimen kan via www.oranjefonds.nl/collecte Dit kan zolang er gebieden beschikbaar zijn of uiterlijk tot 1 april.

Deelnemende stichtingen en verenigingen mogen de helft van de opbrengst houden om aan hun eigen maatschappelijke doelstellingen te besteden. Voorwaarde is dat het geld in Nederland besteed wordt. De andere helft gaat naar sociale projecten in de provincie waar gecollecteerd is. Zo wordt alle opbrengst lokaal besteed. Projecten die ervoor zorgen dat niemand in Nederland er alleen voor hoeft te staan. Denk bijvoorbeeld aan Voedselbanken, projecten die eenzaamheid onder ouderen tegengaan of die ervoor zorgen dat kinderen met een beperking mee kunnen doen in de maatschappij.



Iedere euro goed besteed

Het is de vijfde keer dat het Oranje Fonds deze landelijke collecteweek organiseert. Alle kosten van de collecte (organisatie, materiaal) zijn voor rekening van het Oranje Fonds. RegioBank neemt de kosten voor het geldtransport op zich. Hierdoor wordt iedere euro uit de collectebussen besteed aan projecten die onze samenleving socialer maken.


Nederlands oefenen in de bieb

taal n In het digiTaalhuis in Bibliotheek Hoornes/Rijnsoever kunnen mensen oefenen om de Nederlandse taal beter te leren praten, lezen, begrijpen en schrijven. Meedoen is gratis.

Zo kan iedereen meedoen bij de volgende activiteiten:

Nieuwscafé: op dinsdag om 12.00 uur praten we over het nieuws.

Leeskringen: op dinsdag om 13.00 uur lezen we samen een eenvoudig boek en helpen we met het lezen en begrijpen van de taal.

Taalcafé: op dinsdag om 14.00 uur praten we met elkaar over een onderwerp. Iedereen kan dan oefenen met Nederlands praten.

Schrijftafel: op donderdag van 10.30 – 11.30 uur oefenen we met elkaar om beter in het Nederlands te leren schrijven.

Digitaalcoach: is op woensdagmiddag aanwezig om te helpen met de taalprogramma's op de computers in de bibliotheek.

Computerspreekuur: op maandag, woensdag en donderdag van 13.30-15.30 uur helpen vrijwilligers bij technische problemen met computer, tablet of telefoon. Ook helpen zij met het zoeken van informatie op internet.

Meer informatie bij Monique Kromhout: mkromhout@bibliotheekkatwijk.nl of via tel. 4021983 (maandag t/m donderdag).