Mia Hordijk gaat naar de basket tegen Loon Lions. | Foto: Geert Bekker
Mia Hordijk gaat naar de basket tegen Loon Lions. | Foto: Geert Bekker Foto: Geert Bekker

Dames Grasshoppers winnen van Loon Lions

Basketbal n Solar-systemen Grasshoppers heeft afgelopen zaterdag thuis de topper tegen Loon Lions in winst weten om te zetten. De basis voor de overwinning werd voor rust gelegd waarin het team van Rick Driessen en Frans Mens de bezoekers op 19 punten hield. Ondanks verwoede pogingen van Loon Lions om de wedstrijd nog te keren, gaf de jonge thuisploeg weinig krimp, stroopte ook de mouwen op en bracht de overwinning keurig over de eindstreep. De voorsprong op de achtervolgers is nu minimaal 6 punten.

De eerste en enige voorsprong is even voor Loon Lions na een rommelige start van de wedstrijd. De thuisclub herpakt zich echter al snel en na een stand van 6-7 neemt Grasshoppers halverwege de leiding over om daarna door te stomen naar 20-9.
In het tweede kwart kan Solar-systemen Grasshoppers aanvankelijk verder uitlopen maar de Lions weten in de eindfase de achterstand iets te verkleinen. Via 28-11 word een 31-19 ruststand bereikt.
Ook de derde periode is voor Grasshoppers. Na een onnauwkeurige fase in de wedstrijd met veel missers aan beide kanten, vergroot de thuisclub via een 8-0 run de voorsprong naar maximaal 22 punten (47-25).
Het laatste kwart komt Loon Lions nog wel dichterbij maar echt in gevaar komt de thuisclub niet meer. Bij een stand van 56-43 halverwege klinkt bij 63-53, na een echte teamprestatie, het laatste fluitsignaal.
Komende vrijdag en zaterdag is de Indoor Sporthal in Landsmeer het toneel voor de Final Four.
De huidige eerste 4 ploegen uit de Vrouwen Basketball League zullen dan strijden om het winterkampioenschap. Vrijdagavond speelt 4Consult/Binnenland om 19.00 uur tegen het organiserende Loon Lions en vervolgens om 21.00 uur Lekdetec tegen Solar-systemen Grasshoppers. Op zaterdagavond om 20.00 uur zal de finale gespeeld worden.