Media en gezin

oudercontactavond n Moet thuis de wifi uit om met elkaar in contact te komen? Moet u ook uw kind of partner appen dat het eten klaar is? En hoe gaat u eigenlijk zelf met uw social media om? In aula zuid van het Pieter Groen College, Helmbergweg 10, is op donderdag 7 februari, van 20.00 tot 22.00 uur, de oudercontactavond media en gezin.

Spreekster Jacqueline Kleijer van het Bureau Jeugd en Media de aanwezigen op een leuke en interactieve manier meenemen in de wereld van social media van zowel pubers als ouders.

Deze avond is voor alle opvoeders en wordt aangevuld met entertainende stukjes, verzorgd door de theatergroep van het Pieter Groen.
Vanaf 19.45 uur inloop met koffie/thee.

Aanmelden kan via ouderraadpietergroen@andreascollege.nl


Strandexcursie

natuur n De Strandgroep van IVN regio Leiden houdt op zaterdag 26 januari een strandexcursie voor het hele gezin over wat je vindt en ontdekt in de zee en op het strand.

Door de storm en kou van de afgelopen maand is het nog volop winter op het strand: Behalve losse schelpen vinden we ook dubbele kleppen, vaak met het schelpdiertje er nog in. Bijvoorbeeld levende Amerikaanse zwaardschedes ('scheermesjes'), zaagjes en nonnetjes. Vooral op plekken waar veel meeuwen en andere vogels langs het water aan het zoeken zijn.

De excursie duurt van 13.30 tot 15.30 uur. Verzamelen op parkeerterrein Noordduinen, Noordduinseweg, op de hoek bij de KNRM-loods. De excursie is gratis en voor alle leeftijden. Aanmelden is niet nodig.