Knuffel- en filmmiddag

kinderfilmmiddag n Behalve naar een mooi verhaal luisteren kun je er natuurlijk ook naar kijken. Op de tweede woensdagmiddag van de Nationale Voorleesdagen, 30 januari om 14.00 uur, staat er in de Hoofdbibliotheek een leuke film klaar voor de allerkleinsten.

In dit filmverhaal, over een jongetje en een meisje die dikke vrienden zijn, spelen ook allerlei knuffels een rol. Neem daarom gezellig je knuffel mee naar de bieb, dan maken we er een knuffelig uurtje van.

Twee dikke schoolvriendjes zamelen geld in voor arme kinderen in India die in een weeshuis zonder elektriciteit wonen. Na een bezoekje aan een theater komen de twee 5-jarigen op een heel goed idee: ze gaan met hun klas een theatershow opvoeren. Hun onafscheidelijke knuffeldieren mogen daarin een grote rol spelen…

De film is geschikt voor alle leeftijden, duurt 80 minuten en de toegang is gratis. Ouders met hun peuters en kleuters én hun knuffel zijn van harte welkom op woensdagmiddag 30 januari om 14.00 uur in de Hoofdbibliotheek. De bibliotheek zorgt voor koffie en een glaasje limonade.


Kom en prijs

reuzen n De eerste Kom en Prijs dienst in het nieuwe jaar is op zondagavond 27 januari om 18:30 uur in de Dorpskerk.

De voorganger is ds. J. Koster uit Nieuw Vennep. Als thema voor deze dienst heeft hij gekozen voor 'Reuzen op je weg', naar aanleiding van de lezing uit Numeri 13. In dit Bijbelgedeelte lezen we over de verspieders, die terugkeren van hun ontdekkingstocht door het land Kanaän.
De muzikale leiding is deze avond in handen van Julian Jonker.


Medicijnen en vallen

senioren n Met het verstrijken van de levensjaren neemt het medicijn gebruik toe, wat ook toeneemt is het vallen van mensen. Kan het gebruik van medicijnen hiermee te maken hebben?

Bij de apotheek worden combinaties van medicijnen gecontroleerd, wordt er ook gekeken of dit invloed heeft op de stabiliteit en hoe zit het met alternatieve medicijnen die niet via de apotheek worden gebruikt. Apotheker Piet Ooms is door de AOBK uitgenodigd zodat men zelf met hem kan overleggen.

Kom op donderdag 24 januari naar de Zwanenburg, laten we dit met elkaar bespreken en laten voorlichten door de deskundigen. De inloop is vanaf 9.30 uur; aanvang om 10.00 uur. De toegang is gratis en de koffie staat klaar in het Dienstencentrum de Zwanenburg. www.aobk.nl