Huzeila (rechts) is gezond en wel weer herenigd met haar familie in Ghana. | Foto: PR
Huzeila (rechts) is gezond en wel weer herenigd met haar familie in Ghana. | Foto: PR Foto:

Huzeila weer gezond naar huis na geslaagde hartoperatie

hart n Stichting Open Hearts for Kids kan weer terugkijken op een geslaagde operatie. Op 31 oktober kwam Huzeila aan in Nederland in de hoop hier te kunnen worden geopereerd. Gelukkig voor Huzeila bleek dit mogelijk en op 12 januari kon zij gezond en wel weer terug naar haar familie.

De negenjarige Huzeila komt uit Ghana. "In eerste instantie was niet zeker of Huzeila's hartafwijking te verhelpen was," vertelt Margreeth Boesaard van Open Hearts for Kids. "Gelukkig bleek dat wel het geval en begin december werd in het LUMC de operatie uitgevoerd," vervolgt Margreeth.

"Het herstel ging heel goed en half december werd Huzeila ontslagen uit het ziekenhuis en werd zij weer opgevangen door de twee gastgezinnen waar zij vervolgens enorm werd vertroeteld. Haar herstel verliep voorspoedig en op 8 januari gaf de cardioloog groen licht voor de terugreis naar Ghana. Een paar dagen later was het zover en vloog Huzeila, onder begeleiding van twee lieve dames, terug naar haar familie. Ze is helemaal gezond en heeft weer de energie die hoort bij een meisje van haar leeftijd."


Dankbaar

Stichting Open Hearts for Kids zet zich in voor kinderen uit ontwikkelingslanden die een hartoperatie nodig hebben maar die in hun thuisland niet kunnen worden geholpen.
"In de ziekenhuizen in ontwikkelingslanden ontbreken vaak de financiële middelen of de apparatuur om deze operaties uit te voeren," licht Margreeth toe.

"Wij krijgen regelmatig de vraag of er via onze stichting in Nederland een mogelijkheid is. Natuurlijk willen wij het liefst al deze kinderen helpen, maar de operaties zijn kostbaar en wij zijn afhankelijk van donaties, financiële acties of bijdragen van sponsors. Dankzij verschillende giften, bijdragen van sponsors, financiële acties, de medewerking van de artsen en LUMC en de inzet van de twee gastgezinnen die hebben gezorgd voor de opvang en begeleiding, is het ons gelukkig ook deze keer weer gelukt een jong meisje te helpen. Wij zijn dankbaar dat er dankzij alle donaties, sponsorgelden en acties weer voldoende geld was om Huzeila te helpen helpen en haar uitzicht op een beter leven te bieden."

Meer informatie over de stichting en de kinderen die inmiddels geholpen zijn is te vinden op www.openheartsforkids.nl