Wethouder gaat de wijk in voor afvalscheiding

afval n Op vrijdag 18 januari gaat wethouder Corien van Starkenburg tussen 11.00 en 12.00 uur met inwoners in gesprek over het scheiden van afval. Dit is de eerste van een serie wijkbezoeken in het kader van afvalscheiding. Dit eerste bezoek is op de weekmarkt in Katwijk aan Zee. Iedereen is welkom hierbij aanwezig te zijn.

In 2020 moet 75% van afval gescheiden worden ingezameld. In Katwijk ligt dit percentage nu rond de 50%. In totaal worden er 6 bezoeken aan de wijk gebracht. De planning is als volgt:

Vrijdag 18 januari: Weekmarkt, van 11.00 tot 13.00 uur (wethouder aanwezig van 11.00 tot 12.00 uur).
Woensdag 23 januari: Dirk van den Broek in Katwijk a/d Rijn, van 11.30 tot 13.00 uur (wethouder aanwezig van 11.30 tot 12.00 uur).
Donderdag 31 januari: Hoornes winkelcentrum, van 11.30 tot 13.00 uur (wethouder aanwezig van 11.30 tot 12.30 uur).

De tijden zijn bij benadering. Als de weersomstandigheden heel slecht zijn, verplaatsen we het bezoek. We houden u daarvan op de hoogte.


Huschka plaatst AED-kast bij 't Kwadrant

buurtinitiatief n Woensdag 16 januari wordt om 13.30 uur door beveiligingsbedrijf Huschka een AED-kast geplaatst aan de buitenkant van 't Kwadrant in Katwijk aan Zee. Met de sponsoring van de AED-kast wil Huschka bijdragen aan een veiligere omgeving.

Wethouder Corien van Starkenburg is aanwezig om de kast te openen. Ook Gerwin Ouwehand, die via een buurtinitiatief geld heeft ingezameld voor een buurt AED voor Zeester, zal aanwezig zijn.

De AED kast wordt geheel gefinancierd door Huschka. De gemeente heeft gezorgd voor een stroomaansluiting, zodat de kast kan worden voorzien van stroom en in werking gesteld kan worden.

Het ophangen van de AED bij 't Kwadrant zorgt voor een 6-minuten zone. Hierin kunnen mensen binnen de cruciale eerste 6 minuten bij hartstilstand de juiste hulp krijgen middels het gebruik van een AED.


Inloopavond voor herinrichting Biltlaan

inloop n De komende twee jaar gaat de gemeente de Biltlaan opnieuw inrichten. Het asfalt zal worden vervangen, de Kon. Julianabrug wordt vernieuwd, en er is onderzoek naar de mogelijkheden voor de aanleg van fietspaden langs de Biltlaan-Noord. Ook wordt er een aantal R-net maatregelen ingepast (R-net bushaltes en aanpassing van de rotonde Rijnsoever).

De totale Biltlaan wordt duurzaam en toekomstbestendig ingericht met ruimte voor alle weggebruikers. Al deze werkzaamheden willen we afronden voordat in december 2020 de nieuwe dienstregeling van R-net op dit traject van start gaat.

In oktober en december zijn de plannen voor de nieuwe inrichting van de Biltlaan met de omgeving besproken. Op 8 januari heeft het college van B&W de uitgangspunten voor de nieuwe inrichting vastgesteld. Naar verwachting behandelt de gemeenteraad de plannen vanaf eind januari. Voor de omgeving wordt een inloopbijeenkomst georganiseerd voorafgaand aan de raadsbehandeling, waarbij eventuele aanvullende vragen vanuit omwonenden beantwoord kunnen worden. Deze avond wordt gehouden op dinsdag 15 januari van 17.00 tot 19.00 uur in Tripodia, Hoornesplein 155.

Er is geen plenair deel, men kan binnen de genoemde tijd binnenlopen.


Rolstoelbuschauffeurs gezocht voor De Wilbert

vrijwilligers n De rolstoelbuschauffeurs van woonzorgcentrum De Wilbert zoeken vrijwilligers om hun groep te versterken. De chauffeurs rijden speciaal voor bewoners en de dagbesteding.

De chauffeurs van de 2 rolstoelbussen van De Wilbert zorgen dat de bewoners op alle tijden dat de bewoners dat wensen (binnen de mogelijkheden) op bezoek kunnen bij familie, naar verjaardagen, bruiloften of zomaar naar en uitgaansgelegenheid. Op werkdagen worden cliƫnten die overdag naar de Dagbesteding de Linde komen met de rolstoelbus thuis opgehaald en ook weer naar huis gebracht.
De Wilbert organiseert ook wekelijks BusUitjes voor bewoners. Naast het besturen van de bus, begeleiden de chauffeurs ook een bewoner in een rolstoel tijdens deze BusUitjes.

De chauffeurs staan garant voor veiligheid en zijn fysiek in staat om de rolstoelen goed vast te zetten in de rolstoelbussen. De bewoners moeten niet alleen veilig vervoerd worden, maar moeten zich ook vooral veilig voelen.

Heb je een normaal rijbewijs en ben je bereid een korte training te volgen en ben je bereid om de regelmatige chauffeursbijeenkomsten bij te wonen? Neem dan contact op met Annemieke Tiggelman via annemieke.tiggelman@marente.nl of tel. 4061500.