Voorlichting over valpreventie

senioren n Niemand wil vallen en toch gebeurt het nog regelmatig dat we onverwachts vallen van een trapje, omdat we toch iets van de kast willen pakken en er net niet bij kunnen of gewoon op straat. De gevolgen zijn niet leuk, een gebroken heup of pols of iets met een ander gewricht.

Welzijnskwartier houdt op donderdag 24 januari in de Zwanenburg, in samenwerking met de Algemene Ouderenbond Katwijk (AOBK), ergotherapie Katwijk en de Katwijkse Apotheek, een voorlichtingsbijeenkomst met als onderwerp 'Valpreventie'.

Tijdens deze informatieve bijeenkomst krijgt men informatie en tips van ergotherapeute Mirjam de Wit en docent Eveline Anthonissen van Welzijnskwartier wat men zelf kan doen om de kans op vallen te verkleinen. De apotheker zal uitleg geven over het gebruik van medicatie in relatie tot een verhoogd risico op vallen.

De koffie staat vanaf 9.30 uur klaar op donderdag 24 januari in Dienstencentrum Zwanenburg, Zwanenburgstraat 62. Meer informatie bij Saskia Koster, tel. 4033323 of saskiakos-ter@welzijnskwartier.nl


Portret tekenen

Cursus n Op dinsdag 29 januari start bij K&O Katwijk een cursus portret tekenen.

Leren portret tekenen is bereikbaar voor iedereen die dat wil. Men kan al na enkele lessen duidelijk zichtbare vooruitgang zien in de uitbeelding van een bekend persoon, familielid of van zichzelf. Een zelfportret kan ook. Een eenvoudig, maar goed gelijkend portret kunnen tekenen van een geliefd persoon zal veel voldoening geven.

Kosten: € 135,00 voor 8 lessen, tijden: 20.00-22.00 uur.K&O Katwijk, Sluisweg 16. Inschrijven ook via www.kenokatwijk.nl