Only Friends tegen Hengelo. | Foto: Ilse Schaffers
Only Friends tegen Hengelo. | Foto: Ilse Schaffers Foto: Ilse Schaffers

Op naar een mooi 2019

Arie Twigt is een 18-jarige rolstoelbasketbalspeler uit Katwijk en woont op Papendal. Op het sportcomplex van Papendal traint Arie wekelijks met het Nederlands Team en in het weekend speelt de basketballer wedstrijden voor Only Friends uit Amsterdam. In deze blogpost vertelt Arie over zijn avonturen op Papendal en daarbuiten! Zijn belevingen schrijft hij op voor de Dirk Kuyt Foundation, zij ondersteunen hem in zijn weg naar de Paralympische Spelen in 2020.

'Hallo allemaal, als eerste wil ik iedereen een gelukkig, gezond en sportief 2019 wensen!

De maand december was vrij rustig, tijdens de Kerstvakantie had ik geen basketbaltraining op het CTO, dus ben ik naar huis (Katwijk) gegaan en heb ik de feestdagen gezellig met mijn familie doorgebracht.
Afgelopen maand heb ik met mijn team Only Friends twee wedstrijden in de eredivisie gespeeld. De eerste speelden wij tegen DYNA '75 in Heerenveen en de tweede tegen ISV Hengelo, beide wedstrijden hebben wij gewonnen. De laatste zaterdag in december speelden wij mee met de Invacare X-mas Wheelchair Basketball-Cup 2018, dit toernooi werd gespeeld in Brugge. De eerste drie wedstrijden werden gewonnen, maar de laatste wedstrijd hebben wij verloren, dus zijn wij 2e geworden. Met het Nederlands herenteam zijn wij 2 januari weer begonnen met trainen. Het eerste weekend in januari speelden wij twee oefenwedstrijden tegen Red Dragon's Saint Avold uit Frankrijk. De eerste wedstrijd hebben wij gewonnen, maar de tweede wedstrijd speelden wij niet goed genoeg, op de één of andere manier liep het niet en verloren wij de wedstrijd.
Een nieuw jaar, nieuwe kansen... Als ik terugkijk op 2018 heb ik een heel mooi sportjaar gehad! Met mijn eredivisieteam Only Friends zijn wij Landskampioen geworden en hebben wij de Bekerfinale gewonnen. Ook zijn wij eerste geworden in de voorrondes van de Europa League 2 in Italië. Samen met mijn ex-teamgenoot Fleur Pieterse zijn wij verkozen tot één van de vijf spelers van het All Starteam! Dit hadden wij zonder ons team natuurlijk niet gered, maar het is wel een mooie waardering. Omdat wij als 1e waren geëindigd mochten wij door naar de volgende ronde, die werd gespeeld in Engeland, daar zijn wij op de 6e plaats geëindigd (van de 8), maar eerlijk gezegd hadden wij nooit verwacht dat wij zover zouden komen, dus waren wij best trots op deze prestatie. Met het Nederlands herenteam mocht ik mee naar verschillende toernooien en zelfs naar het WK, dit was echt heel gaaf!
Nu weer vooruit kijken, wat zal er in 2019 allemaal gebeuren? Zal het weer zo'n mooi jaar worden als vorig jaar? Ik wil en blijf in elk geval hard trainen om nog beter te worden!'