Folk in 't Zandgat

live n Mind the midgie is op zaterdag 19 januari te horen in 't Zandgat, EA Borgerstraat 58.

De band speelt de voornamelijk traditionele Ierse muziek wellicht met een Hollandse touch, maar toch met de Keltische spirit en gevoel voor traditie. Van de bekende en minder bekende songs heeft de band subtiele bewerkingen gemaakt.
De songs, met passie, weemoed en humor ten gehore gebracht door de van oorsprong Engelse zangeres Wendy Seager, staan garant voor een heerlijke avond.
Ook de muzikanten leggen hun passie in deze muziek, zoals Max van Gelder op de button accordeon en de whistle, Auke Hofstra, verantwoordelijk voor vele mooie tunes van het repertoire, op gitaar en mandoline, Paul Pallesen die banjo en bouzouki speelt en Michel Duijves, een veelzijdig muzikant, die klarinet, tinwhistle en piano speelt.
Aanvang van het concert is 20.30 uur.

Kaarten à € 12,00 zijn te bestellen op www.kenokatwijk.nl Ook verkrijgbaar aan het kantoor van K&O Katwijk, Sluisweg 16. tel. 4016400 (ma. t/m vr. tussen 9.00 en 13.00 uur). De voorverkoop sluit vrijdag 18 januari om 20.00 uur. Aan de zaal betaalt men € 14,00 voor een kaartje.


Poppentheater bij K&O

prinsheerlijk n Woensdag, 30 januari, speelt Poppentheater Fatsnerran de vrolijke kindervoorstelling (4-7 jaar) Prins Heerlijk bij K&O Katwijk aan de Sluisweg 16.

Zoetje, een lieflijke ietwat verlegen keukenprinses, besluit op zoek te gaan naar een prins. Op haar verre reis langs velden en wegen, bergen en zeeën ontmoet ze de vreemdste figuren, maar geen echte prins. Als ze ten einde raad probeert een kikker te kussen – je weet maar nooit! – krijgt haar zoektocht naar geluk een onverwachte wending.

Na afloop van de voorstelling is er (gratis) koffie en thee voor de volwassenen. De kinderen worden getrakteerd op een lekkere verrassing.

Aanvang 14.30 uur. Kaarten kosten € 6,00 in de voorverkoop. Het zesde kaartje is gratis
Zaalprijs € 7,00. Kaartjes zijn te koop via www.kenokatwijk.nl of kopen bij het K&O-kantoor aan de Sluisweg 16, tel. 071-4016400 (ma. t/m vr. tussen 9.00 en 13.00 uur).


Kunstvereeniging Katwijk verkoopt eigen collectie

kunstverkoop n "Schilderijen horen aan de wand te hangen zodat mensen ervan kunnen genieten. Kunstenaars maken ze niet om ze in een depot te laten opbergen." Dat zegt kunsthistoricus Annemarie Kingmans, tentoonstellingscoördinator en secretaris van de stichting Kunstvereeniging Katwijk bij de start van een verkooptentoonstelling van kunstwerken die de Kunstvereniging in depot heeft. De Kunstvereeniging biedt ze tegen een zeer aantrekkelijke prijs aan.

De verkooptentoonstelling biedt bezoekers van het DUNAatelier de kans een origineel schilderij van een gerenommeerde binnen- of buitenlandse kunstenaar aan te schaffen. Bij voorbeeld van Theo de Feyter, Joanna Quispel, Michael Richardson, Karl Terry, Hans Versfelt, Anna Pavlova of Dorien van Diemen. Deze kunstenaars hebben vrijwel alle schilderijen in de Katwijkse buitenlucht gemaakt tijdens de jaarlijkse Schildersweken. Als dank voor hun verblijf hebben zij elk een schilderij aan de Kunstvereeniging geschonken.

Aan de laatste Schildersweek hebben veertig kunstenaars deelgenomen en dat heeft dus ook veertig nieuwe aanwinsten opgeleverd. De Kunstvereeniging heeft in de loop van de tijd een verzameling van meer dan 160 werken van zestig kunstenaars opgebouwd, die nu dus te koop is.

"Er is een grote variatie aan schilderijen, aquarellen, gouaches en houtsneden", vertelt Kingmans. "Er zijn min of meer abstracte werken bij, maar het merendeel betreft realistische werken in allerlei stijlen. De wijze van werken van de kunstenaars is uiteenlopend. Schilders onderscheiden zich door hun penseelstreek, kleurgebruik en onderwerpkeuze. De schilderijen die zij maken verschillen daardoor ook, net als de onderwerpen zee en strand, natuur en dorpsgezichten."

Goed doel

"Wie een schilderij koopt, steunt daarmee een goed doel, namelijk het werk van de stichting Kunstvereeniging Katwijk", zegt Kingmans. De kunstwerken die we bezitten vertegenwoordigen een financiële waarde die we liever aflossen op de lening. De opbrengst van de verkoop gebruikt de Kunstvereeniging namelijk om rente en aflossing te kunnen betalen op de leningen die zijn aangegaan om de verhuizing en uitbreiding van het DUNAatelier mogelijk te maken.

De brutoprijzen van de werken variëren van € 200,00 tot € 2.000,00. Vrienden en donateurs van de Kunstvereeniging krijgen op deze bedragen meer korting dan andere kopers. Wie geen vriend of donateur is, krijgt de maximale korting door zich - bij vooruitbetaling - voor minimaal drie jaar als vriend of donateur aan de Kunstvereniging te verbinden.


Souterrain

Omdat de tentoonstelling van bronzen beelden en genaaide bosgezichten op de begane grond van het DUNAatelier doorloopt, hangen de schilderijen alleen in het souterrain. Slechts veertig van de 150 kunstwerken hangen daar aan de wanden. De overige werken die te koop zijn, staan in bakken. De lijst met titels van schilderijen, toegepaste techniek, afmetingen en kunstenaars staat - inclusief de brutoprijzen - op www.schilderenaanzee.nl.

De verkooptentoonstelling is open tot en met 10 februari op zaterdagen en zondagen van 14.00 tot 16.00 uur.