Wijkavond met Jack Nugter

Andreas n Op donderdag 17 januari spreekt Jack Nugter over het thema 'De verbonden in de Bijbel'.

Het is een vijfdelige Bijbelstudieserie over de verschillende verbonden die in de Bijbel staan beschreven. Op deze avond zal hij spreken over het verbond met Mozes. Het beloofd weer een interessante en verrijkende avond te worden waarbij de Bijbel centraal staat. De Andreas-wijkavond wordt gehouden in het Kerkhaventje naast de Oude Kerk aan de Boulevard en begint om 20.00 uur. Inloop vanaf 19.30 uur. Vergeet niet een Bijbel mee te nemen.


Vrouwencafé in de Schelp

gesprek n Op 16 januari wordt er een Vrouwencafé georganiseerd in buurtcentrum de Schelp. Doel van het vrouwencafé is het samenbrengen van vrouwen en onder het genot van een hapje en een drankje onderwerpen bespreken die vrouwen aangaan. Tijdens deze eerste ontmoeting willen we ook aandacht schenken aan de Internationale Vrouwendag die op 8 maart gehouden gaat worden.

Deze avond is bedoeld voor alle vrouwen, ongeacht leeftijd of afkomst. Het programma van het vrouwencafé start om 19.30 uur, waarbij wordt gepraat over actuele zaken aan de hand van stellingen. Vrouwen worden uitgedaagd een standpunt in te nemen, in de vorm van de spelvorm 'babbelbox'. Daarnaast kunnen vrouwen zich uitspreken over het thema van de Internationale Vrouwendag 2019; "Heldinnen", wie is jouw heldin? Geen zware discussie en moeilijke onderwerpen, maar gezellig met andere vrouwen in gesprek gaan en elkaar leren kennen.

Het Vrouwencafé vindt plaats in Buurtcentrum de Schelp, Suurmondstraat 1. Meer informatie bij Margriet Rous, tel. 8894461 of margrietrous@welzijnskwartier.nl


Filosofie

Cursus n Beslissen voor de ander op basis van je eigen goede inzichten. Dromen we hiervan of is het een nachtmerrie voor je medemens? Kunnen we zonder machtsverhoudingen; is er een houten en voelbare knuppel nodig, of zijn gevoelens van schuld en boete (een geweten) voldoende om een samenleving te laten voortbestaan? Wat zijn de ideeën over macht van de weldenkers, de filosofen? De cursus start donderdag 31 januari en bestaat uit 4 lessen. De cursusprijs is € 60,- Tijden: 19.30-21.30 uur. Inschrijven kan via www.kenokatwijk.nl of bij K&O Katwijk, Sluisweg 16.