Wim en Corrie van Vliet vierden hun diamanten huwelijksfeest. | Foto: Piet van Kampen
Wim en Corrie van Vliet vierden hun diamanten huwelijksfeest. | Foto: Piet van Kampen Foto:

Huwelijksmijlpaal voor Wim en Corrie

zestig n Dat Rijnsburg en Katwijk en met name een Rijnsburger met een Katwijkse heel goed samen kunnen gaan, hebben de geboren Rijnsburger Wim van Vliet en zij Katwijkse echtgenote Corrie van Vliet-Aandewiel bewezen. Op 6 januari herdacht het echtpaar de dag waarop zij zestig jaar geleden elkaar de trouw voor het leven beloofden.

Door Piet van Kampen

'Ik hoefde geen Rijnsburger', sprak Corrie tijdens de terugblik op hun leven. Haar vooroordeel op jeugdige leeftijd bleek ongegrond want toen zij in de Nieuwe Kroon op de Boulevard aan de koffie zat was haar toekomstige liefde daar ook. Er volgde een schot in de roos door Cupido en de relatie leidde hen naar de zesde januari 1959, de dag waarop zij elkaar de ringen omschoven. De Nieuwe Kroon bestaat al lang niet meer maar de kroon op hun huwelijk glanst nog steeds. Wim en Corrie werden de gelukkige ouders van een dochter en grootouders van drie kleinkinderen.


Katwijkse gebleven

Het jonge paar betrok na een jaartje inwoning hun eerste huis in de Piet Heinstraat. Later werd het de Burgemeester Meijboomstraat en voor een langere periode de Kanaalstraat. Ondanks dat zij inwoonster van Rijnsburg was is Corrie in haar hart altijd Katwijkse gebleven. Manlief verdiende de kost als onderhoudsmonteur bij Grimbergen-Noordermeer 'want een Rijnsburger kan niet vissen', zegt Corrie met een schalkse glimlach.

Dat bleek wel nadat Wim later toch drie jaar op een hektrawler doorbracht. 'Nee, varen dat is niks voor mij', bekent hij openhartig. Eenmaal weer aan de wal werd hij hoofd technische dienst bij zwembad Het Waterbos in zijn woonplaats. Samen genoten zij van vakanties in Turkije, Portugal en Italiƫ en hadden een gezamenlijke hobby: vliegtuigspotten bij Schiphol. Iets dat zij tot voor kort nog deden. Wim wierp in zijn vrije tijd ook graag een hengeltje uit en Corrie legde graag een puzzeltje of ging samen met manlief oppassen.

Sinds drie jaar woont het paar weer in Katwijk in een leuk appartement aan de Parklaan. Ze zijn aan elkaar gewaagd. Dit wordt bevestigd door de uitspraak van de bruid: 'Ik heb een makkelijke man' waarop Wim antwoordt: 'zij is niet echt lastig maar volgzaam'. Dat is dus hun simpele recept voor een lang huwelijk.