V.l.n.r. Nadja Zwaan, Jeroen Haasbroek, Heleen Rijsdam en Kees Maagdelijn. | Foto: Piet van Kampen
V.l.n.r. Nadja Zwaan, Jeroen Haasbroek, Heleen Rijsdam en Kees Maagdelijn. | Foto: Piet van Kampen Foto:

De Aardbeienboer heeft nu ook een mooie Groenteschuur

n Geheel nieuwe uitstraling in pand aan de Koninginneweg

opening n Sinds november van vorig jaar is Jeroen Haasbroek de nieuwe eigenaar van de Aardappelen, groente- en fruitwinkel aan de Koninginneweg waar voorheen A. Snijer (Aam voor bekenden) zijn toko runde. Na een grondige verbouwing ontstond er een geheel nieuwe winkel met een rustieke uitstraling. De keuze voor de naam 'Groenteschuur' is dan ook welbewust gemaakt.

Door Piet van Kampen

De Katwijkse consument en zeker ook de vele toeristen die er komen zijn Haasbroek niet onbekend. Andersom ook niet want velen kochten bij de 'Aardbeienboer' op de hoek van de Princestraat/Voorstraat al meningmaal hun producten - met name zacht fruit - op dit vertrouwde stekkie. Naast deze vaste plek heeft de ondernemer ook nog standplaatsen op diverse markten in de regio.


Haasbroek voelde zich als een vis in het water. Over een winkel had hij nog nimmer een moment nagedacht. Totdat Amerik Snijer aan de bel trok of hij interesse in zijn winkel had. 'Dat is niks voor mij' was de eerste gedachte van Haasbroek. Enfin, na wat bellen heen en weer nam de 'Aardbeienboer' toch het besluit om de zaak over te nemen en zijn eigen echte winkel te beginnen.

Een rigoureuze verbouwing volgde met als resultaat dat er nu een op en top winkel is gerealiseerd in een speciale stijl die Haasbroek voor ogen had. 'Het pand was verouderd dus ging ik er gelijk mee aan de bak. Door het gebruik te maken van steigerhout wilde ik een bepaalde sfeer creƫren' licht de ondernemer toe. Veel positieve reacties niet alleen in de winkel maar ook op facebook bevestigden dat er een goede keuze was gemaakt.


Kwaliteit

Haasbroek heeft een neusje voor kwaliteit. 'Door prima kwaliteit te leveren wil ik onderscheidend zijn' is het motto van de vakman.

'Veel producten proef ik eerst want elke mandarijn en aardbei is anders'. Dat de specialist er samen met zijn medewerkers, Heleen Rijsdam, Leanne Duijndam, Nadja Zwaan en Kees Maagdelijn er een succes van wil maken staat als een paal boven water.