Kindercollege over Griekse helden

bieb n In 2019 gaat de bibliotheek door met het programmeren van leuke, creatieve en interessante activiteiten voor kinderen op de woensdagmiddag. Op 16 januari om 14.00 uur levert dat in de Hoofdbibliotheek een mooi Kindercollege op waarin Hugo Koning ons meeneemt naar de wereld van de Griekse helden. Iedereen van 10 jaar en ouder die wil weten waar de superhelden van vandaag vandaan komen, moet zeker aanschuiven bij dit Kindercollege.

Superhelden zijn superbekend en waanzinnig populair. Maar waar komen ze vandaan? Hebben ze soms iets met de helden uit het oude Griekenland te maken? In dit Kindercollege gaan we onderzoeken of de oude helden uit de Griekse mythologie lijken op de Hulk, Superman en Batman. En als we iets meer over die oude helden weten, ontmoeten we ook de monsters die ze moesten verslaan. Maak kennis met een minotaurus of een centaur en met de prachtige verhalen uit de Griekse Oudheid.

Vanaf 10 jaar ben je welkom om op woensdagmiddag 16 januari om 14.00 uur het Kindercollege van Hugo Koning in de Hoofdbieb te volgen. Toegang: € 2,00. Kaarten zijn te koop via de kaartverkoop op www.bibliotheekkatwijk.nl en in de bibliotheekvestigingen in Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg.


Bijbelstudie

Zoeklicht n Stichting Het Zoeklicht organiseert een vijftal bijbelstudieavonden in het gebouw De Samenkomst, J.W. Frisodreef 146.

Wim Zwitser spreekt over het thema 'Christus of de antichrist' aan de hand van de eerste brief van Johannes.
De derde bijbelstudie wordt gehouden op vrijdag 11 januari onder de titel 'Waaraan is een kind van God herkenbaar?'.
De avond begint om 20.00 uur en zal tot ongeveer 21.30 uur duren.
Het Zoeklicht verzorgt de boekentafel en consulenten van het IPC zijn aanwezig met producten uit Israël.
De toegang is gratis en iedereen is van harte welkom.


Philadelphia gezinsdienst

Sien n Zondag 13 januari om 15.00 uur wordt iedereen weer uitgenodigd om de gezinsdienst voor mensen met een beperking en belangstellenden bij te wonen in de Vredeskerk op het Baljuwplein. Voorganger is dominee W. van der Schee uit Katwijk. Muzikale medewerking wordt verleend door Roman Twelve Kids uit Katwijk. Na afloop is er gelegenheid om elkaar te ontmoeten onder het genot van koffie of frisdrank.