Bijeenkomst Alzheimer Café in Zwanenburg

Contact n Op woensdag 9 januari is er een bijeenkomst van het Alzheimer Café in dienstencentrum Zwanenburg, Zwanenburgstraat 62. Gastspreker is Quirine Slik, psychologe bij Topaz Overduin. Zij biedt deze avond handreikingen om met elkaar in contact te blijven bij dementie.

Dementie kan de communicatie tussen mensen op allerlei manieren bemoeilijken. Degene met dementie kan bijvoorbeeld problemen krijgen met taal en spraak en daardoor niet goed meer gevoelens of wensen overbrengen. Maar ook het ontvangen van een boodschap en deze begrijpen wordt ingewikkelder. Communicatie en contact zijn voor ieder mens belangrijk. Juist ook bij dementie is het goed om met elkaar in contact te blijven en elkaar te blijven begrijpen. Psychologe Quirine Slik geeft deze avond tips en adviezen om dat te kunnen doen.

Alzheimer Café Katwijk is een ontmoetingspunt voor patiënten, familieleden, hulpverleners, vrijwilligers en overige belangstellenden die meer willen weten over leven met dementie. Inloop vanaf 19.00 uur en het programma start om 19.30 uur. De bijeenkomst eindigt tussen 21.15 en 21.30 uur. Aanmelden is niet nodig en de toegang is gratis.