Well done

Wel een beetje raar, maar ik heb het nog niet. Ik heb ook helemaal niet het gevoel dat het december is. Dat het einde van het jaar nadert. Misschien heb ik daarom nog wel geen last van kerststress. Als je de bladen en kranten moet geloven, moet je een week voor de kerstdagen toch wel last van kerststress hebben. Wat eten we die dagen? Hoe dekken we de tafel? Staat de kerstboom wel op de geschikte plek? Ik kan me er deze keer niet druk om maken. In het weekend na het sinterklaasfeest heb ik al wel de kerstboom neergezet. Binnen een mum van tijd had ik de kunsttakken op de juiste plek in de stalen stam geplaatst. De lampjes had ik vorig jaar netjes opgeruimd, dus ik hoefde niets uit de knoop te halen. Vervolgens de rode kerstballen en slingers in de boom, piek er op en twee uur later was de kamer in kerstsfeer gehuld. 's Avonds ontsteek ik een paar kaarsjes en als Louis dan vraagt of ik trek heb in een glas wijn, weet ik dat ook hij geniet van de kerstsfeer in onze woonkamer.

Kerststress? Een kwestie van plannen en dan heb je er geen last van. Ik heb me dan ook voorgenomen om maandagochtend voor de kerstdagen, op tijd naar de winkels te gaan om vooral de laatste verse boodschappen in te slaan. Inmiddels heb ik in de keuken een boodschappenlijstje liggen om daar de speciale kerstwensen van onze gezinsleden op te schrijven. Regelmatig krijg ik een app binnen die begint met 'Mam, kan ik nog iets doorgeven………' Het boodschappenlijstje wordt wel steeds langer….De speciale slagroom van de Sligro is zo lekker voor bij het toetje, de roseval aardappelen van de groenteman in de Hoftuin, en die speciale rode wijn die je met je verjaardag had… Oeps welke was dit ook al weer? Ik app terug dat ik mijn best ga doen…en de rest proeven ze wel tijdens het kerstdiner. Of niet. Gezelligheid staat deze dagen voorop, en wat ik niet in huis heb, missen we ook niet. We hebben elkaar en dat is heel veel waard. Dat is voor mij het belangrijkste tijdens de Kerstdagen. Met elkaar om tafel en lekker genieten van de gerechten en elkaars gezelschap. Misschien dan toch een klein beetje stress. Want wat ik wel hoop is dat ik de hertenbiefstukken voor bij het hoofdgerecht niet te lang in de pan laat doorbakken. Dat zou de sfeer aan tafel weleens in mineur kunnen brengen. Dus op tijd medium-rare uit de pan. Want de liefde van ons mannelijk gezelschap gaat 'ook tijdens', of moet ik zeggen 'vooral tijdens' de kerstdagen door de maag. Ik hoop dat ik dat well done voor elkaar krijg.

Ik wens u alvast heel fijne kerstdagen en een mooie jaarwisseling. En voor het nieuwe jaar alle het goede wat een mens zich maar wensen kan.

Houdoe.