Een beslissend moment door scheidsrechter Bos. | Foto: C. Spruijt.
Een beslissend moment door scheidsrechter Bos. | Foto: C. Spruijt. Foto: C. Spruijt

Met een goed gevoel op naar 2020

n Spakenburg-Rijnsburgse Boys 2-2

De n wedstrijd Spakenburg-Rijnsburgse Boys speelde zich af onder barre omstandigheden. Vanaf de eerste minuut gingen de sluizen open boven Sportpark De Westmaat. De talrijk meegereisde Rijnsburg supporters, aanvankelijk staande achter het doel, zochten al snel een plekje op onder het dak van de staantribune die het sportpark rijk is. Een goede keuze, want het zou tot aan de laatste minuut niet meer droog worden. In de rust was er zelfs nog sprake van een hagelbuitje.

De spelers hadden daar op dat moment, zittend aan een bakje warme thee, geen weet van. Zeker die van Rijnsburg niet. Trainer Henk Wisman zal beslist een peptalk hebben gehouden. Niet omdat zijn team zo matig gepresteerd had in de eerste helft. In tegendeel. In die periode boden de geel-zwarten hun aanhang misschien wel het beste tot dan toe dit seizoen.

Wisman sprak in deze bewoordingen na afloop de wedstrijd. De onlangs aangetreden trainer van Spakenburg, Eric Meijers, ging nog een stapje verder en sprak over een tegenstander die de beste was waar hij dit seizoen tegen gespeeld had. Misschien een tikje overdreven omdat hij het grootste deel van dit seizoen als trainer van VVSB in de Derde Divisie actief was.

Feit was wel dat de Uien zijn team compleet van de mat speelde. Wat was dat dan wrang dat Rijnsburgse Boys na 25 minuten tegen een 2-0 achterstand aankeek.

Twee keer raak

Een klein aantal counters was voldoende om Vince Gino Dekker in stelling te brengen. Eerst opkomend vanaf rechts en even later vanaf de linkerzijde, twee keer schieten en raak! De Rijnsburgse supporters wisten niet wat zij meemaakten.

Gelukkig wist Joël Tillema vier minuten na de tweede goal een bal op de achterlijn net binnen te houden. Zijn voorzet die volgde bereikte Furhgill Zeldenrust die voor de aansluitingstreffer zorgde.

Het was Anthony van Dongen die een kwartiertje na de rust de ban brak en de gelijkmaker aantekende. Althans, zo leek het, want scheidsrechter Bos ging het doelpunt, bij gebrek van de Var, nog eens aan de binnenkant van zijn ogen bekijken. Hier zag hij plots dat Tillema ´hinderlijk in de weg´ had gestaan bij het schot van Van Dongen. Hoewel eerst goedgekeurd werd de goal tot verrassing van bijna iedereen afgekeurd. Een tegenvaller voor de jonge aanvaller van Rijnsburgse Boys die zijn eindelijk gescoorde eerste goal als sneeuw voor de zon zag verdwijnen. Gelukkig voor hem was het na een paar minuten wel raak. Het was de laatste treffer in een wedstrijd waarin daarna nog kansen over en weer waren te noteren. Gelukkig voor Rijnsburgse Boys excelleerde Richard van Nieuwkoop.

Op naar het trainingskamp rond Madrid en met een goed gevoel 2020 in. Zaterdag 11 januari alweer komt Jong Sparta naar Middelmors.


n Dolfje Weerwolfje in de Muze

Theater n Op zaterdag 18 januari 2020 organiseert Ronde Tafel 115 Katwijk/Noordwijk twee benefietvoorstellingen van Dolfje Weerwolfje.

Men kan dan genieten van hun allernieuwste show "Dolfje Weerwolfje & Foeksia de miniheks" in het Noordwijkse Theater de Muze.

De opbrengst van de voorstelling wordt grotendeels geschonken aan het Theaterhuis van Stichting ZEEPaanZEE. Het belooft een leuke en spannende voorstelling te worden.

Kaarten voor Dolfje Weerwolfje kosten €26,35 en zijn per direct verkrijgbaar via de theaterkassa van de Muze (071- 36 46 226)

of via de website:
www.demuzenoordwijk.nl.


n Tafeltennistoernooi voor leerlingen groep 5 t/m 8

Vakantie n Basisschoolleerlingen die het nieuwe jaar sportief willen beginnen zijn aan het goede adres bij Tafeltennisvereniging Rijnsoever.

Op 2 en 3 januari organiseert Tafeltennisvereniging Rijnsoever het jaarlijkse Kindertafeltennisfeest. Dit is een groot toernooi speciaal voor leerlingen in groep 5 t/m 8. Tijdens de spannende tafeltenniswedstrijden wordt kans gemaakt op mooie prijzen en de titel 'tafeltenniskampioen van Katwijk'. Batjes worden beschikbaar gesteld door de vereniging. Deelname is gratis, maar aanmelden is nodig. Dit kan via kttf@ttvrijnsoever.nl o.v.v. naam, school, klas en leeftijd.

Nu aanmelden voor kindertafeltennistoernooi. | Foto: pr.