De leden van PCOB hebben genoten van de kerstviering. | Foto: K. van Delft.
De leden van PCOB hebben genoten van de kerstviering. | Foto: K. van Delft. Foto: K. van Delft

Mooie kerstviering PCOB

genoten n In een sfeervolle versierde grote zaal van de Voorhof genoten ruim 200 leden van de PCOB vorige week woensdag van de kerstviering. Deze stond in het teken van: 'Hoe zal ik U ontvangen?'

Er was een uitgebreid programma waaronder het ontsteken van de kaarsen, het Bijbelverhaal uit Lucas 2, veel zingen onder leiding van organist Kees van Delft, gedichten en de meditatie door voorzitter Dick Schoneveld. Mevrouw Lyda van der Kwaak las haar eigen gedicht 'Vrede' voor. Tussendoor werden de aanwezigen getrakteerd op koffie en thee met daarbij een mini marsepein gebakje.

Het boeiende kerstverhaal 'Schorrie Morrie' van Miep van der Woude werd verteld door Aafke Ravensbergen, steeds afgewisseld met kerstliederen.

Na een heerlijke lunch was het tijd voor het middagprogramma met een optreden van het gemende koor Aquamarijn onder leiding van Marja Goudzwaard uit Leiden en Wilfred van der Wal op de piano. Tussen de passende koorzangen door las Marja Goudzwaard het indrukwekkende verhaal over ene Jozef en Marie. Samen met hun dochtertje proberen ze op kerstavond te vluchten over de grens van Oost Berlijn naar West Berlijn. Daar komen zij aan bij het huisje van de oude Jacob. Een prachtige combinatie van verhaal, zang door koor en meezingen vanuit de zaal. De kerstviering wordt afgesloten met het staande zingen van het 'Ere zij God'. Er volgt nog een gezellig samenzijn met een drankje en bitterballen.

Woensdagmiddag 8 januari 2020 de volgende PCOB contactmiddag met mevrouw de Kok over laatjes vol verhalen en verrassingen.