Een voetpad is geen fietspad. | Foto: CvdS.
Een voetpad is geen fietspad. | Foto: CvdS. Foto: voetpad

Ik ben echt heel boos!

Ingezonden n Ik wandelde met mijn hond op het voetpad langs het kanaal, tussen fietsbrug en Noordwijkerweg.

Voor de zoveelste keer werden we bijna omvergereden door een fietser.

Ik riep hem na dat dit een voetpad was. Hij vertelde me al doorfietsend op de fietsbrug, dat dit een fietspad was geworden sinds 'het hek' weg was.

Mensen hebben ooit gehoord van het plan om dit voetpad in een fietspad te veranderen, er is geen hek én er wordt blijkbaar niet duidelijk genoeg aangegeven dat het hier om een voetpad gaat.

Al meerdere malen hebben wij hondenbezitters de gemeente verzocht het hek (dat N.B. door een bromfietser kapotgereden is!) terug te zetten, want een paar kleine bordjes met de aanduiding voetpad zijn duidelijk niet genoeg.

Onlangs liep ik met twee hondjes. Toen hadden we de situatie dat een dame op de fiets tussen mij en een van de aangelijnde honden door zou gaan fietsen. Ze stapte af omdat ik het uitschreeuwde en was heel verbaasd dat dit geen fietspad was geworden, want ze had ooit een brief gelezen waarin de gemeente zoiets aankondigde.

Alstublieft gemeente, geef ons een hek terug. Dat is de enige manier om allerlei onuitgeslapen types te laten weten dat ze fout zitten.

Awies Wielstra

Piet Heinstraat 31

Rijnsburg