De winnaars van de verschillende categorieën. | Foto: Piet van Kampen.
De winnaars van de verschillende categorieën. | Foto: Piet van Kampen. Foto: Piet van Kampen

Podium voor vrijwilligers

n Zij zijn cruciaal en het cement van de samenleving

Keuze n Tijdens de jaarlijkse vrijwilligersavond die afgelopen dinsdag in Tripodia werd gehouden zijn er weer een aantal mensen in het zonnetje gezet die een bijzondere bijdrage aan de maatschappij hebben geleverd. Zij werden door burgemeester Cornelis de loftrompet gestoken voor hun vrijwillige verdiensten binnen de gemeenschap.

Door Piet van Kampen

Zoals te doen gebruikelijk was het voor de jury geen gemakkelijke opgave om uit het aantal genomineerden in de diverse leeftijdscategorieën de juiste keuze te maken.

Het is soms appels met peren vergelijken omdat de werkzaamheden op uiteenlopende terreinen worden verricht.

Het zestal bestaande uit Teuntje van Delft, Peter de Vries, Hans Oudwater, Jappe Smits, Leo Roosjen een Michael van der Plas dat in onderlinge deeltaken de diverse inzendingen tegen het daglicht hield heeft huns inziens de juiste keuze gemaakt.

Burgemeester Visser: 'Het is altijd een plezier om naar deze avond toe te komen. Jullie zijn cruciaal en het cement van de samenleving' haalde hij een bekend statement uit de kast. Met elke winnaar hield hij een korte interactieve dialoog over hun vrijwilligerswerk.

Winnaars

In de categorie tot 18 jaar werd Danny van der Plas, vrijwilliger bij eetkamer De Krom de grote winnaar. De tweede plaats was voor Ruby van der Nagel van 't Hok uit Rijnsburg en een eervolle vermelding was er voor Daan van der Meij, eveneens van 't Hok.

In de categorie 18-35 jaar was de hoogste eer weggelegd voor Anna Prins-Kromhout, de PR vrouw en duizendpoot van de Floraband uit Rijnsburg. De tweede plek werd toebedeeld aan Willem Houwaart vanwege zijn werk voor o.a de SAR, de KRB en de Sint- en pietenactie. Een eervolle vermelding viel ten deel aan Maarten de Vreugd voor zijn verdiensten bij Scum en de Kippenloop.

Bij de 35-65 jarige leeftijd kwam Anton Nijgh als beste uit de strijd. De man die bij de Grasshoppers het rolstoelbasketbal introduceerde en allerhande hand- en spandiensten verricht. Hij liet Joke Verhoef achter zich. Joke die een voorvechtster is van de Kattekse culturen en onder meer haar bijdrage levert aan het Warm Winter Fest en de operatie 'Steenbreek'. Een eervolle vermelding was er voor Janneke Kuijt van muziekvereniging UNI.

Valkenburgers

Bij de 65 plussers was Valkenburger Gerrit Russchenberg de man die met de hoogste eer ging strijken. Vanwege zijn verdiensten voor Vereniging Oud Valkenburg en zijn 'maaltijdenservice'. Een tweede plek voor plaatsgenoot Henk Imthorn voor zijn werk bij o.a. de Hervormde Kerk en een eervolle vermelding voor Rino Brussee uit Rijnsburg voor zijn werk bij BV de Bestevaer en de Oranje Vereniging Rijnsburg.

De prijs voor de vrijwilligersorganisatie ging naar de dansgroep Sjansee die al 35 jaar lang medemensen met een beperking veel plezier laat beleven. De Voedselbank ging met een tweede plaats tevreden huiswaarts en een eervolle vermelding was er voor de organisatie van de Open Tuinendag uit Rijnsburg. Een bijzondere vermelding was er ook voor de straatwerkers van Stichting De Brug.


n Turnsters actief bij wedstrijd Duin- en Bollenstreek

Regio n Alle recreanten van gymnastiek vereniging De Valken deden onlangs mee aan de turnwedstrijden in Lisse. Deze waren georganiseerd door en voor alle verenigingen uit de bollenstreek.

Er werd geturnd op de balk, de lange mat, de brug en op de trampoline. Hier liet iedereen op 'zijn mooist' de oefening zien. In de hoop dat dit goed genoeg was voor een plekje op het podium. Dit is gelukt. De trainers zijn dan ook super trots op het resultaat. Deze week komen de meiden 12 jaar en ouder in actie op de turn en fun dag 12+.

Uitslagen

Geboren 2013 niveau R3: 1ste prijs Jasmijn, 3de prijs Ilse, 4de prijs Kaylee, 5de prijs Milou.

Geboren 2012 niveau R3: 1ste prijs Isabel, 2de prijs Julie.

Geboren 2009 niveau R1: 1ste prijs Roos, 2de prijs Isabel, 4de prijs Mara.

Geboren 2007 niveau R1: 1ste prijs Nicolet.

Geboren 2012 niveau D3: 1ste prijs Nynke, 2de prijs Lotte, 3de prijs Naomi.

Geboren 2011 niveau D3: 2de prijs Fiene.

Geboren 2010 niveau D3: 1ste prijs Nora.

Geboren 2007 niveau D4: 2de prijs Tess.

Geboren 2004 niveau D4: 1ste prijs Suze.

Deze jonge turnsters vielen in de prijzen. | Foto: pr.