Bibliotheek zaterdag onbemand

Bibliotheek Valkenburg in Het Dorpshuis aan de Kerkweg is per 1 januari onbemand open op zaterdag. Dat betekent dat alle bezoekers op zaterdag tussen 9.00 en 18.00 uur welkom zijn én blijven om materialen te lenen of terug te brengen. Het enige verschil is dat er geen bibliotheekmedewerker meer aanwezig is tussen 10.00 en 13.00 uur om vragen te beantwoorden. Verder blijven de openingstijden van Bibliotheek Valkenburg ongewijzigd: van maandag t/m vrijdag kunnen bezoekers van 9.00 tot 21.00 uur terecht (tussen 14.00 en 17.00 uur is er een medewerker beschikbaar) en op zaterdag van 9.00 tot 18.00 uur.


Feestelijke                opening                 Marktplein

Wethouders Adger van Helden en Jacco Knape openen vrijdag 20 december het vernieuwde marktplein aan de Piet Heinlaan. Vanaf die vrijdag neemt ook de weekmarkt het marktplein weer in gebruik. Samen met de marktlieden organiseert de gemeente een feestelijke opening voor bezoekers en bewoners.

Op deze speciale marktdag zijn aan het einde van de ochtend ook een aantal prijzen te winnen.

Bezoekers van de markt krijgen in de week voor de opening, op 13 december, bij elke besteding van 10 euro bij een van de marktkramen een lootje. Wanneer je 13 december een lootje, ingevuld met jouw naam, inlevert bij de marktkramen maak je kans om tijdens de opening op 20 december een goed gevulde tas met producten van de markt te winnen.

Programma 20 december:

11.15 uur – 11.30 uur: officiële opening door de wethouders.

11.30 uur – 11.45 uur: prijsuitreiking lootjes.


Vierkoren                concert

Zaterdagavond 14 december 2019, belooft een heel bijzondere avond te worden in de Nieuwe Kerk van Katwijk. Op deze avond organiseren de vier besturen van Mannenzangroep Sion, Katwijks Jong mannenkoor Shir el Schaddaï, Het Rijnstreekkoor en familiekoor Ichthus het inmiddels traditionele vierkoren kerstconcert "He is Born!" in de Nieuwe Kerk van Katwijk. De koren zijn afzonderlijk te beluisteren met prachtige kerstnummers die ze ten gehore zullen brengen. Spreker is Ds. P. Veerman. De koren worden begeleid op het orgel door Andre Hobo en vleugel Arjan Wouters. Uiteraard is er veel ruimte voor samenzang, zodat het publiek zelf ook ruim aan bod komt. Aanvang 20.00 uur. Toegang is vrij, wel kunt u een gift doneren voor de renovatie van de binnenkant van de Nieuwe Kerk.