Matchwinner Dani van der Moot in duel om de bal. | Foto: J. Jungerius.
Matchwinner Dani van der Moot in duel om de bal. | Foto: J. Jungerius. Foto: J. Jungerius

Geduld wordt beloond met drie punten

n Rijnsburgse Boys-TEC 1-0

Voetbal n Rijnsburgse Boys speelde afgelopen zaterdag een wedstrijd die eigenlijk niet verloren mocht worden. Met alle respect voor tegenstander TEC uit Tiel, maar deze club zit al enige tijd in de hoek waar de klappen vallen.

Bovendien is het de minst scorende ploeg in de Tweede Divisie. De teller stond tot zaterdag op tien. Gelukkig voor de Boys bleef dit ook zo.

Gepasseerd

Was dit te danken aan doelman Richard van Nieuwkoop die de gepasseerde Bradley van der Meer verving?

Niet echt, want de tegenwoordig in Noordwijk woonachtige en eigenlijk de enige echte ´Ui´ in RBB1, hoefde niet heel veel handelend op te treden. Hij mocht tevreden zijn met zijn eerste competitieoptreden.

Het smaakte voor hem in elk geval naar meer. Te vervolgen a.s. zaterdag in de laatste wedstrijd voor de winterstop, uit tegen Spakenburg.

Schriftelijk

De eerste helft van de wedstrijd tegen TEC had ook schriftelijk afgedaan kunnen worden. TEC beperkte zich tot het tegenhouden van de bal. Dit was niet heel moeilijk, want Rijnsburgse Boys speelde traag en zonder veel inspiratie. Ook Joël Tillema die beroep aantekende tegen de vijf wedstrijden schorsing die hij kreeg opgelegd n.a.v. het ´incident´ aan het einde van de wedstrijd tegen Kon. HFC. Hij tekende beroep aan in de week dat hij bekend maakte volgend jaar uit te komen voor het Amsterdamse AFC.

Transfers

Het was toch al een week met veel transfernieuws. Zaterdag werd bekend dat Rijnsburger Rob Zandbergen weer terugkeert op het oude nest. Ook Jan Willem Tesselaar tekende bij RBB. Hij komt over van vv Katwijk. De technische commissie o.l.v. Gerrit Pauw had het druk, want ook de komst van Bram de Bruin (Barendrecht) werd aangekondigd. Nog eerder werd de transfer van Ian van Otterloo van Ter Leede naar Rijnsburgse Boys beklonken. Net als Zandbergen wordt hij weer herenigd met trainer Wisman.

Top vijf?

Terug naar de wedstrijd van zaterdag, want gelukkig was er ook een tweede helft. Wisman had zijn ploeg voorgehouden het geduld te bewaren, niet ´blind´ richting de goal van Jan Schimmel op te stomen. Schimmel was dat voorafgaande aan de wedstrijd wel gepasseerd door pupil van de week Wout Hogewoning en wist in de tweede helft aanvankelijk ook schoten van Van der Moot en Strokker (vrije trap) te stoppen.

Juist nadat scheidsrechter Schaper TEC speler Julian Calor met twee keer geel naar de kant had gestuurd, kreeg invaller Jaïro Schet het op zijn heupen. Zijn prima voorzet bereikt Dani van der Moot die voor de enige treffer van de middag en de overwinning voor Rijnsburg zorgde. Een zakelijke overwinning die tien minuten voor tijd tot stand kwam. Rijnsburgse Boys blijft meedoen en kan zaterdag met drie punten richting top vijf de winterstop ingaan.


Award voor organisatie Kippenloop

Inschrijven n Eind november is de Kippen- Kuikenloop organisatie door de Stichting KiKa in het 'zonnetje' gezet.

Ook werden de jaarlijkse KiKa awards uitgereikt. Frits Hirschstein (oprichter KiKa) overhandigde aan Jaap Kraaijenoord, Jaap van Rijn en Peter Hoek de KiKa awards 2019, zie foto.

Deze actievoerders organiseren al jarenlang de Kuikenloop en hebben inmiddels meer dan een miljoen euro opgehaald voor KiKa met Stichting Katwijk Wandelmarathon.

Een bijzondere sponsorloop in Katwijk waar zowel kinderen (kuikenloop) als volwassenen (kippenloop) aan mee kunnen doen.

Inmiddels staat de 16e editie al gepland. Op zaterdag 13 juni 2020 zal dat plaatsvinden. Op 1 januari 2020 om 0.00 uur start de inschrijving. Vorig jaar waren op 3 januari zo rond 15.00 uur alle 6.000 kaarten aan de man gebracht. Daarom schrijf snel in: www.kippenloop.nl

Uitreiking van de KiKa Award. | Foto: pr.