Spelmoment ASWH-Rbb. | Foto: C. Spruijt.
Spelmoment ASWH-Rbb. | Foto: C. Spruijt. Foto: C. Spruijt

Rijnsburgse Boys houdt het te lang spannend

n ASWH-Rijnsburgse Boys 1-2

Voetbal n Er stond voor beide ploegen iets op het spel op sportpark Schildman afgelopen zaterdag. Rijnsburg al vier wedstrijden niet gewonnen, en dus op zoek naar eerherstel en broodnodige punten. ASWH bivakkeert zelfs in de kelder van de Tweede Divisie en behaalde tot nu toe twee overwinningen twee gelijke spelen.

Gelukkig voor Rijnsburgse Boys bleef dat zo, maar wat was het spannend zaterdag.

Trainer Henk Wisman had voor de wedstrijd tegen ASWH drie wijzigingen in zijn team aangebracht ten opzichte van de wedstrijd een week eerder. Jongeneelen, Zeijlmans en Schet bleven om verschillende redenen aan de kant of op de bank. Zeldenrust kreeg zijn eerste basisplaats van het seizoen en het deed veel Rijnsburg supporters goed, Gielisse weer terug te zien in de startopstelling. Alle drie scoorden zij een ruime voldoende. Zeldenrust mocht zelfs de winnende intikken.

Goede plek

Toch begon het allemaal niet zo denderend. Na een klein kwartier keken de Uien tegen een achterstand aan. Niet om direct wakker van te liggen, maar toch. Een vrije trap van Wesdorp werd door Van de Kreeke tot doelpunt gepromoveerd. Dat was voor de centrumspits van ASWH niet heel moeilijk, want Rijnsburgse Boys doelman Van der Meer was uit zijn doel gekomen en dacht de bal weg te stompen. Dit mislukte en Van de Kreeke kopte de bal in een leeg doel. Tien minuten later stond het alweer gelijk. De mee opgekomen Artien stond op de goede plek toen de voorzet van Ros door alles en iedereen werd gemist. De meest besproken man van twee weken eerder scoorde de verdiende gelijkmaker. Het spel van Rijnsburgse Boys verbeterde hierna aanzienlijk en hoewel er zicht was op meer, gingen beide ploegen met 1-1 rusten.

Na de thee waren de toeschouwers getuige van een kansenfestival voor de geelzwarten. De anders zo trefzekere Van der Moot en Tillema en de altijd nog op zijn eerste treffer wachtende Van Dongen hadden hun vizier niet op scherp. Furhgill Zeldenrust leek aan alle onzekerheid een eind te maken. Hij scoorde nadat ASWH doelman Franken de bal wegstompte na een kopbal van Spruijt. Goal nummer drie wilde maar niet vallen en ook ASWH trok nog aan de bel. Gelukkig miste Yildirim jammerlijk voor ASWH. Een prima overwinning derhalve voor Rijnsburgse Boys die naar meer smaakt. Wie weet in de nog twee op het programma staande wedstrijden voor de winterstop. De eerste zaterdag om 15.00 uur thuis tegen TEC.

n Droomstart voor Valken '68

Valken'68 speelde afgelopen zaterdag uit tegen de kampioen van de eerste periode Wateringse Veld Kranenburg. Op papier een lastige uitwedstrijd tegen een sterk in de tweede klasse zaterdag debuterend team.

Met Pepijn van Duijvenvoorde weer terug in het centrum van de verdediging en met Gerald ten Hove als vervanger van Sammy Zandbergen op het middenveld, verscheen Valken'68 scherp aan de start. De eerste de beste geslaagde aanval leverde in de tiende minuut dan ook gelijk een doelpunt op. De ongrijpbare Samet Arikan en de behendig wegdraaiende Jaco van der Bent bleken het deze middag op de heupen te hebben. In de tiende minuut schoot Jaco van der Bent een voorzet van Samet Arikan bij de tweede paal onberispelijk en op fraaie wijze binnen (0-1). Vier minuten later legde Samet de bal terug op de rand van de zestien voor de voeten van Jaco van der Bent (0-2). Een pass van Marc Langeveld op Jaco van der Bent stelde Jaco in de gelegenheid om wat terug te doen voor Samet Arikan. Deze zette in de 15e minuut de 0-3 op het bord.. Een kwartiertje gespeeld en dan al 0-3 voor, een droomstart dus. Voor rust regende het nog kansen. Samet Arikan, tot tweemaal toe waarvan 1 binnenkant paal , en Marc Langeveld, vrije kopkans, hadden zomaar de score kunnen verhogen tot 0-5 of 0-6. Pas in de 42e minuut was er de eerste serieuze poging van Wateringse Veld om een doelpunt te maken. Rust 0-3. Na rust liet Valken'68 de teugels wat vieren. Toch waren er nog voldoende kansen voor o.a. Huig van Duijn om de score naar een hoger niveau te tillen. Dat lukte Jaco van der Bent nog wel in de 48e minuut. Een afvallende bal werd door hem diagionaal van net buiten de zestien bij de verre paal binnen geschoten (0-4). Een licht duwtje van Rody Redel leverde in de 63e minuut Wateringse Veld een penalty op. Fenz benutte deze feilloos (1-4). Wat vooraf een moeilijke uitwedstrijd leek te worden, bleek deze middag achteraf een makkie. Zaterdagmiddag 7 december 2019 speelt Valken'68 thuis tegen DoCoS, aanvang 14:30 uur.

4-1 winst voor Valken ยด68 tegen Wateringse Veld Kranenburg.  Foto: | S. de Mooij.