Vrijwilligers Rijnweide bedankt

Veel n dank. Wekelijks zijn in de koffiekamer van Rijnweide een aantal vrijwilligers werkzaam tijdens de bijeenkomsten in de koffiekamer.

De groep bestaat uit 10 personen. Zij verzorgen op maandagmorgen de koffie/thee bij het zangkoor.

Op vrijdagmorgen is er het koffie-uurtje waarbij de dames de bezoekers van de nodige consumpties voorzien en op vrijdagavond zorgen weer andere vrijwilligers voor het kopje koffie of thee tijdens de weeksluiting.

Het bestuur van de koffiekamer is bijzonder tevreden dat deze dames steeds weer opnieuw die werkzaamheden uit handen hebben genomen van het bestuur en is de dames daar zeer erkentelijk voor. Daarnaast zijn er enkele dames die op eigen initiatief de koffiekamer schoonmaken.

Als geringe tegenprestatie biedt het bestuur de vrijwilligers op het eind van het jaar een lunch aan met een klein presentje. Vorige week dinsdagmiddag waren de vrijwilligers te gast bij het bestuur: deze keer op de thuisbasis in de koffiekamer. Het werd een gezellige middag van ontmoeting. De lunch viel ook goed in de smaak.

Door het bestuur werden de dames bedankt voor het beschikbaar stellen van hun vrije tijd en de manier waarop zij hun werkzaamheden uitvoeren. Zonder de inzet van deze vrijwilligers zou het voor het bestuur moeilijk worden om wekelijks deze activiteiten te kunnen organiseren.


Nieuwe busregeling

Arriva n Dit jaar gaat de nieuwe dienstregeling in op zondag 15 december.

Lijn 30 en 31
Katwijk-Leiden Centraal

In de dienstregeling 2021 worden deze lijnen definitief 'omgebouwd' tot R-net 430 en 431.

In de dienstregeling 2020 wordt de route van lijn 31 verlegd naar de nieuwe eindhalte Boulevard Zuid (nabij de Sportlaan). De halte Vuurbaak komt op de Boulevard te liggen en de route (inclusief halte) Drieplassenweg komt te vervallen. Om aan de hoge R-net eisen inzake de frequentie te voldoen worden op alle dagen van de week op beide lijnen ritten toegevoegd.

Lijn 37 en 38 en Qliner 385: Noordwijk-Katwijk-Den Haag

De lijnen 37 en 38 beginnen en eindigen in Katwijk bij de halte Raadhuis/Cleijn Duin en rijden niet meer door Rijnsoever (Poolster-Melkweg) en Katwijk aan Zee (Parklaan-Boslaan). Er komt een nieuwe buslijn 39. Daarop rijden elke werkdag in de ochtend- én middagspits kleine bussen tussen de halte Raadhuis en het bedrijventerrein 't Heen. Bij de halte Raadhuis of Hoornesplein kun passagiers overstappen op buslijn 30 (Katwijk-Leiden).

In de spitsuren rijdt Qliner 385 extra ritten op het traject Noordwijk-Katwijk-Den Haag. Zo rijdt de bus in de ochtendspits tot 08.00 uur ieder kwartier vanaf Noordwijk via Katwijk naar Den Haag en in de middagspits in omgekeerde richting.