Feestdagen & verslaving

De Brug organiseert op woensdag 11 december 2019 een thema ochtend over 'Feestdagen en verslaving' voor ouders, partners en overige familieleden van (ex-)verslaafden. De toegang is gratis. De ochtend zal worden gehouden in de accommodatie aan de Schaepmanstraat 1 in Katwijk. Er zal worden gesproken door Rianne Krüger, hulpverlener bij De Brug.

De feestdagen kunnen extra spanning met zich meebrengen als het gaat om verslaving. Het zou heel fijn zijn om met elkaar te ontspannen, feest te vieren en even niet met de verslaving bezig te zijn. Tijdens deze avond krijgt u handvatten om de feestdagen zo fijn mogelijk te beleven en toch bijvoorbeeld duidelijk grenzen te stellen, goede communicatie vooraf aan te gaan et cetera.

Het programma duurt van 9.30 tot 11.30 uur. Er is parkeergelegenheid bij het nabijgelegen winkelcentrum Hoornespassage. U dient zich van te voren op te geven bij De Brug, telefoon 071-4033733 of via info@debrughelpt.nl.


AED op                 Rotsduif

In het Duyfrak hebben vorige week donderdag mevrouw Nijgh, Bert Hensen en de heer Van der Boon, bestuursleden van VvE Waterfront, een AED in ontvangst genomen. De AED is gedoneerd door Van Rhijn bouw en overhandigd door de heer Van der Zwaan. De AED wordt ook aangemeld bij het netwerk van HartslagNu waardoor burgerhulpverleners er gebruik van kunnen maken in noodsituaties. De AED hangt in het appartementencomplex Rotsduif, aan de Paardenkamp in het Duyfrak in Valkenburg.

De heer Van Elten, voorzitter van stichting Katwijk HartVeilig, legde bij de overhandiging uit dat er momenteel een kleine 1.000 geregistreerde burgerhulpverleners zijn binnen de gemeente Katwijk. Bij een melding via 112 worden zij op basis van hun locatie via een applicatie op hun Smartphone opgeroepen om hulp te bieden. De burgerhulpverleners die daadwerkelijk beschikbaar zijn op dat moment, krijgen de pincode waarmee zij de kast van de dichtstbijzijnde beschikbare AED kunnen openen, zodat de AED naar de plek van het slachtoffer gebracht kan worden ter ondersteuning van de reanimatie van het slachtoffer. Stichting Katwijk HartVeilig is sinds 27 november officieel reanimatiepartner van de Hartstichting, waarmee zij aan strenge eisen voldoet.

In Valkenburg zijn ook AED's beschikbaar bij dokter Wattel, het Dorpshuis, IJsclub nooit gedacht, Limes, Jongeneel, de Dwarsakker en bij het appartementencomplex aan de Burgemeester De Wildesingel.

Geïnteresseerden kunnen via Bert Hensen of stichting Katwijk HartVeilig tegen een kleine vergoeding een cursus reanimatie volgen. Voor meer informatie of contactgegevens, neemt u contact op via email arnoutdebakker@welzijnskwartier.nl, tel. 06 – 122 15 177.

, of via website www.katwijkhartveilig.nl of cursus@katwijkhartveilig.nl.