December is een drukke maand voor Jubilate. | Foto: pr.
December is een drukke maand voor Jubilate. | Foto: pr. Foto: pr

Kerst met Jubilate

Uitnodiging n Met een zingend gelovendienst in de Grote Kerk te Rijnsburg, een tweetal kerstconcerten en een volkskerstzang wordt het een drukke decembermaand voor het Katwijks Christelijk Mannenkoor Jubilate.

De aftrap begint op zaterdagmiddag 14 december met een groots VIS-tival & verloting. De zingend gelovendienst is op zondag 15 december. De kerstconcerten worden gegeven op donderdagavond 19 december in Sporthal Cleijn Duin en op zaterdagavond 21 december in de Sint Janskerk te Gouda in een gezamenlijk concert met het Christelijk Gemengd Koor Hosanna. De traditionele volkskerstzang in de Nieuwe Kerk is op dinsdagavond 24 december.

kerstconcert

Op donderdag 19 december geeft Jubilate haar kerstconcert in Sporthal Cleijn Duin. In dit concert zal het koor een groot aantal kerstliederen ten gehore brengen. Van traditionele kerstliederen tot Christmas Carols. Op speciaal verzoek zal het koor een aantal liederen uit het kerstoratorium 'Go to Bethlehem' zingen, dat dirigent Aldert Fuldner speciaal voor zijn koren heeft geschreven. Een prachtig muziekstuk met heel veel variatie in composities, waarin het kerstverhaal wordt verkondigd.

Dit keer geen sopraan maar een drietal tenoren die hun sporen ruimschoots verdiend hebben in de musical The Lion King.

Jonathan Vroege, Aron Bruisten en Silencio Pinas vertolkten daar de rollen van Mufasa, Ed de hyena en een aantal andere dieren. Jonathan was ook nog invaller voor de hoofdrol Simba. Dit keer zijn ze bij Jubilate te gast!

Het zal een verrassend concert worden, waarin de solisten ook gezamenlijk met het koor zullen optreden.

Het Holland Symfonie Orkest zal het koor en de solisten begeleiden en het concert extra glans geven. Aan de vleugel zit Arthur Postma. De algehele leiding is in handen van Aldert Fuldner.

Kaartverkoop

Dit kerstconcert wordt gehouden op donderdag 19 december in Sporthal Cleijn Duin te Katwijk. Aanvang concert: 20.00 uur. Zaal open: 19.00 uur.

Kaarten (inclusief consumptie): € 20. Deze zijn verkrijgbaar bij: Haasnoot Mode, Voorstraat 14; Livera Peters, Princestraat 24; Boekhandel Het Baken Secr. Varkevisserstr; Hoek's Vis H. Geestweg 4 Noordwijk. Of op www.jubilate.nl en bij de leden van het koor.


Schoolschaatsen ijsbaan Leiden weer een groot succes

Come4Sports n Afgelopen maandag organiseerde Welzijnskwartier het schoolschaatsen voor vier basisscholen uit Rijnsburg, Valkenburg en Katwijk op de schaatsbaan in Leiden.

Deze volledig verzorgde schaatsmiddag viel erg in de smaak bij groep 8 van de Emmaschool en 3 groepen 7 en 8 van de Horizon.

De klassen werden verdeeld over 4 activiteiten van een half uur. Het recordschaatsen vond plaats op de binnenkant van de buitenbaan, waarbij ze iedere ronde konden stempelen. Bij het tweede onderdeel kon je kiezen tussen vrijschaatsen of pauze houden. Op de binnenbaan vonden de spelletjes plaats o.l.v. Come4Sports en het 4e onderdeel bestond uit schaatslessen dat plaatsvond op de buitenkant van de buitenbaan.

Talent

Bij de schaatslessen werden de leerlingen in 4 niveaugroepen ingedeeld en kregen les van de schaatstrainers van de RIJC. De minst gevorderden weken uit naar de binnenbaan. Heel enthousiast voerden de leerlingen allerlei oefeningen uit, waarbij je na een half uur kon merken hoe snel ze de techniek te pakken kregen.

Dat smaakt naar meer en die gelegenheid kregen de kinderen ook, doordat ze een folder van de RIJC meekregen, waarbij ze gelegenheid krijgen om 2 gratis proeflessen mee te draaien op dinsdag 10 en 17 december van 16.30 tot 17.30 uur op de Leidse IJsbaan.

Op www.rijnsburgseijsclub.nl. kun je daar alles over vinden. Iedereen kon na afloop met een voldaan gevoel terugkijken op een geslaagde activiteit en volgende week maandag wordt dit weer herhaald.
| Foto: pr.

Afbeelding