Afbeelding
Foto: rokkiefotografie

Thuis bij Koos en Willy

Koos en Willy genieten op de foto nog in hun knusse huis aan de Burg. Meyboomstraat. Het echtpaar is bekend van schoenenwinkel Cinderella in De Hoftuin. Zij wonen al 25 jaar in de Burg. Meyboomstraat, maar nu moeten ze verhuizen naar een nieuwbouw woning in de Petronella van Saksenstraat. Gelukkig gaan ze dit huis, met behulp van vrienden en collega's, ook weer helemaal eigen maken. De finishing touch wordt gedaan door Willy zelf. Zij is heel creatief en goed in de Hindelopen techniek.
| Foto: Rokkifotografie.


Heb je het al gehoord?

Kerstwandeling n De vrijwilligers die de Kerstwandeling aan het organiseren zijn, werden deze week blij verrast. Want ondanks alle inzet, waren nog niet alle plekken die in de Kerstwandeling gepland waren bemenst.

De wandeling die door het centrum van Rijnsburg gaat en vertrekt op zaterdag 14 december tussen 17.45 en 18.15 uur vanaf het Burg. Koomansplein.

De wandeling vertelt het Kerstverhaal uit de Bijbel.

Omdat er nog een paar gaatjes waren, werd er donderdagochtend een noodoproep gedaan. En hierop volgde nog diezelfde dag een reactie. Wat fijn dat mensen zich inzetten voor dit soort activiteiten. De organisatie was dan ook blij verrast.

Er zijn dit jaar bijzonder veel mensen op de been om de wandeling tot een succes te maken. Zo is Brandweer Rijnsburg aanwezig om de brandende vuurkorven in bedwang te houden. De Flora Brassband speelt kerstliederen om sfeer te maken. Maar dat is niet het enige plekje waar muziek te horen is, want ook het kinderkoor dat al jaren meezingt is weer van de partij. De kinderen verversen elk jaar, maar de muzikanten zijn al jaren dezelfde mensen. Ook is de band TOV uit Katwijk maakt dit jaar deel uit van de muzikale stops tijdens de wandeling.

Kerst Inn

De Kerstwandeling start op het Burgemeester Koomansplein, waar op dat moment ook de Kerst Inn bezig is. Een mooie combinatie. Je kunt er even gezellig wat eten of drinken, mensen ontmoeten, misschien wel iets kopen en aan een wandeling met een boodschap mee doen. De organisatie verwacht veel deelnemers, net als de andere jaren. Het plein van de Wilhelminaschool is dit jaar omgetoverd tot fietsenstalling, u kunt het beste aanrijden via de Tramstraat, vanaf die kant kunt u zo het schoolplein op.

U kunt gratis meewandelen, maar een vrijwillige bijdragen stelt de organisatie natuurlijk erg op prijs.

Het laatste nieuws van de Kerstwandeling kunt u vinden op de Facebookpagina. Deze wordt al door veel mensen gevolgd en houdt zo iedereen op de hoogte.