Burgemeester Visser reikte de Koninklijke onderscheiding vorige week woensdag uit. | Foto: pr.
Burgemeester Visser reikte de Koninklijke onderscheiding vorige week woensdag uit. | Foto: pr. Foto: pr

Koninklijke Onderscheiding

Lintje n De heer J.P. Dijkstra uit Rijnsburg is vorige week woensdag benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau vanwege zijn vele verdiensten voor de samenleving.

De heer Dijkstra, oud-directeur van Bouwcenter Dijkstra in Katwijk, is zowel voor als na zijn pensionering zeer actief geweest in kerk, politiek en sport. Zo is hij verschillende perioden ouderling geweest bij de Gereformeerde Kerk in Katwijk aan de Rijn, Katwijk aan Zee en Rijnsburg, waar hij ook nu nog deze functie vervult. In de jaren '70 was hij voorzitter van de A.R. Kiesvereniging Nederland en Oranje in Katwijk en aansluitend bestuurslid en voorzitter van het CDA, afdeling Katwijk.

Op sportgebied was de heer Dijkstra bestuurslid van de Jeugd- en Sportraad Katwijk en Jeugdraad Katwijk, de huidige Verenigingenraad Katwijk. Hij was vrijwilliger bij Tennisclub M.V.K.V. in Katwijk, waar hij diverse jeugdtoernooien en activiteiten organiseerde. Later in Rijnsburg voorzitter van de 50+ commissie van de TV De Rijnkanters. Ook is hij voorzitter en coach van het damesteam geweest bij de Katwijkse Volleybalclub Blok '77. Tot slot is hij ruim tien jaar voorzitter geweest van de programmaraad VLOK Katwijk. Deze organisatie gaat over de adviezen voor radio- en tv-uitzendingen.