Afbeelding
Foto: pr

Training Valpreventie in Dorpshuis Valkenburg

Welzijnskwartier n organiseert in het Dorpshuis een 12-wekelijkse training om het risico dat u valt zo klein mogelijk te maken. 'Elke valpartij is er één te veel'.

In de 12-wekelijkse lessen van de training Valpreventie in het Dorpshuis in Valkenburg wordt aandacht besteed aan kracht- en balansoefeningen en het versterken van de beenspieren. De training is speciaal bedoeld voor ouderen die minder risico willen lopen om te vallen met alle gevolgen van dien.

Bent u nieuwsgierig en werken aan uw balans en spierkracht, en wilt u niet vallen op straat of in huis? Laat deze kans niet voorbij gaan en doe mee met de valpreventietraining op woensdag van 09.15 tot 10.15 uur in t Dorpshuis. U kunt gewoon komen en direct meedoen. Docent Eveline Anthonissen maakt u verder wegwijs in het programma.

U kunt ook contact opnemen met Saskia Koster, 071 4033323 of Arnout de Bakker, 06 12215177 of mailen sport@welzijnskwartier.nl.


Politie zoekt getuigen van beroving

1eMientlaan n De politie in Katwijk zoekt getuigen van een beroving op de 1e Mientlaan maandagavond.

Twee mannen hebben daar iemand beroofd. De politie heeft nog gezocht naar de daders. Ook Burgernet is ingezet geweest.

De mannen zijn tussen de 20 en 25 jaar, donker getint en droegen ten tijde van de beroving donkere kleding. Een van hen had een muts met een rode streep op. De verdachten zijn na de beroving gevlucht richting de Wassenaarseweg.


Leerhuis Valkenburg over rouwverwerking

Vanavond n Het Leerhuis organiseert bijeenkomsten waarin wordt ingegaan op actuele vragen die opkomen uit de relatie tussen samenleving, cultuur, geloof en wetenschap.

De volgende bijeenkomst van het Leerhuis Valkenburg is vanavond, donderdag 28 november. Spreker is Marinus van den Berg, pastoraal vormingswerker en geestelijk verzorger. Hij heeft vele mensen in verpleeghuizen en palliatieve centra begeleid rond ziekte, eenzaamheid, afscheid en dood, en veel daarover gepubliceerd. De dood went nooit, ook al is die voor ieder mens onderdeel van het leven. Het thema van deze avond is rouw en rouwverwerking.

De bijeenkomst wordt gehouden in het Trefpunt, achter kerkgebouw 'De Goede Herder', Hoofdstraat 35 in Valkenburg. Aanvang 20.00 uur. Om 19:45 uur is koffie en thee klaar. De toegang is vrij, en iedere belangstellende is welkom.


Turnsters De Valken in de prijzen

Turnen n Afgelopen zaterdag 23 november '19 kwamen de jongeren meiden van gymnastiek vereniging de Valken in actie op de springwedstrijden in Bodegraven.

In de ochtend mochten de meisjes 8-9 jaar niveau E laten zien wat ze geleerd hadden op 4 onderdelen. De turnsters hebben het heel goed gedaan: ze gingen met 4 gouden bekers naar huis.

In de middag kwamen de meiden 10-12 jaar en 10-16 jaar niveau D in actie. Ook zij turnden op 4 toestellen hun oefeningen. Hard gewerkt en op de wedstrijden samen gestreden naar een top resultaat. De leiding is weer trots op jullie.

Volgende week zijn de recreanten aan de beurt tijdens de Duin- en Bollenstreek wedstrijden in Lisse.

Uitslagen:

Meisjes 8-9 jaar:
1ste lange mat, 1ste trampoline, 1ste trampoline – kast en 1ste plankoline – kast.

Meisjes – jongens 10-12 jaar:
2de Trampoline en 2de plankoline – kast.

Meisjes 10-16 jaar:
2de plank – kast, 3de lange mat en 3de trampoline.
| Foto: pr.