Stop nieuw jaar met roken

Initiatief n Op 8 januari start Samen Rookvrij in samenwerking met Welzijnskwartier bijeenkomsten die steun bieden aan mensen die willen stoppen of gestopt blijven met roken.

Uit ervaring van initiatiefnemer Steef Thijssen en de statistieken blijkt dat er veel mensen weliswaar succesvol kunnen stoppen maar dat het volhouden vaak moeilijker is. De initiatiefnemer heeft hier zelf ook ervaring mee en kwam er achter dat voor deze groep mensen er geen hulp bestaat. Daarom heeft hij, met enkele andere ervaringsdeskundigen, een programma ontwikkeld waar mensen aan kunnen deelnemen om met succes een ex-roker te blijven.

De kern van de bijeenkomsten bestaat uit een stappenplan. Iedere deelnemer krijgt de ruimte om zijn of haar ervaringen te delen. Door het delen van ervaringen met elkaar voel je je er minder alleen voor staan, doe je nieuwe inzichten op en voel je de kracht van de groep, die je helpt om door te zetten.

De bijeenkomsten zullen plaatsvinden in het Huis van de Buurt, gevestigd in het gebouw Zwanenburg, Zwanenburgstraat 62. De wekelijkse bijeenkomsten worden gehouden op de woensdagavonden van 19.30 tot 21.00 uur. De eerste bijeenkomst is op 8 januari 2020.

Ter introductie zijn de eerste negen bijeenkomsten die worden georganiseerd gratis. Daarna zal per keer een bijdrage worden gevraagd. Voor aanmelding en informatie kan men contact opnemen met dhr. S. Thijssen 06-50448206, SamenRookvrij@xs4all.nl of met Maria van der Plas, mariavanderplas@welzijnskwartier.nl