Anthony van Dongen in duel tussen de sfeersnippers tijdens RBB-Katwijk. | Foto: H. Heemskerk.
Anthony van Dongen in duel tussen de sfeersnippers tijdens RBB-Katwijk. | Foto: H. Heemskerk. Foto: H. Heemskerk

Een wedstrijd om snel te vergeten

n Rijnsburgse Boys-Katwijk 0-3

Aandacht n Racisme? Dan voetballen we niet! Een landelijk statement n.a.v. onverkwikkelijke gebeurtenissen tijdens een wedstrijd in Den Bosch een week eerder. Ook de eerste minuut van de wedstrijd Rijnsburgse Boys-Katwijk stond in het teken van deze, helaas noodzakelijke, actie.

Het was een indrukwekkende eerste minuut. Het leek erop dat de spelers van Rijnsburgse Boys hier nog een minuut aan vast wilden knopen, want toen de bal weer rolde, stonden zij in de eerste speelminuut plots met 0-1 achter. Het kwam hierna niet meer goed op Middelmors.

Fraai boeket

De verre ingooi van Guus van Weerdenburg werd perfect verlengd door Roland Bergkamp. Voor de Rijnsburgers het in de gaten hadden lag de bal al achter doelman Bradley van der Meer.

Katwijk aanvoerder Robbert Susan gaf het laatste tikje. Hij kreeg Van der Meer hierbij bovenop zich en moest zich direct laten vervangen vanwege een blessure aan de enkel. Het leek een aderlating voor Katwijk, maar zijn vervanger bleek later ook twee keer trefzeker. Misschien nog vervelender voor Rijnsburgse Boys was het, na een kwartier, afhaken van Jeffrey Jongeneelen. Zijn voetbalmiddag was nog wel zo mooi begonnen. Waar hij eerder al een mooie carrière bij de vv Katwijk had gehad, speelde hij nu al weer meer dat 100 wedstrijden voor Rijnsburgse Boys.

Terecht ontving hij een fraai boeket van voorzitter Ad Hendriksen vanwege zijn honderdste wedstrijd.

Cheergirls

Jongeneelen kreeg last van zijn lies en liet zich vervangen door Edo Knol. De anders zo stabiel spelende oud Telstar speler, was afgelopen zaterdag geen schim van zichzelf. Hij paste zich moeiteloos aan, aan het niveau van zijn teamgenoten. Het volledige Rijnsburgse Boys leek een snipperdag te hebben genoten. Geen moment kwamen de Uien in het fraaie spel van een week eerder. Kwam het door de afwezigheid van Bakker en Opoku achterin of door de schorsing van Tillema (speelt hij volgend jaar nog voor Rijnsburg?) die altijd wel zijn doelpuntje meepikt? We zullen het nooit weten. Een voetbalmiddag die zo sfeervol begon met cheergirls en confetti eindigde voor Rijnsburgse Boys in een deceptie.

teleurgesteld

Invaller Marouane Afaker bleek een neusje te hebben voor het scoren op de juiste momenten. Net voor- en in de eerste minuut van de rust scoorde de oud speler van Excelsior Maassluis.

Gelukkig voor Rijnsburgse Boys viel de score niet hoger uit. Het had zomaar gekund in een wedstrijd waarin Rijnsburgse Boys niet meer dan enkele speldenprikjes van o.a. Jaïro Schet en Dani van der Moot kon uitdelen. Meer zat er zaterdag gewoon niet in en de talrijk opgekomen supporters, behalve die van Katwijk, keerden teleurgesteld huiswaarts.

Rijnsburgse Boys heeft even afgehaakt, maar zaterdag liggen er In Hendrik Ido Ambacht gewoon weer drie punten te wachten. De wedstrijd tegen ASWH begint om 15.00 uur.


Aftrap Lokale aanpak eenzaamheid

Welzijnskwartier n Ondanks dat 'omzien naar elkaar' in gemeente Katwijk heel gewoon is, is ook hier meer nodig om eenzaamheid echt te kunnen bestrijden.

Daarvoor is gezamenlijke inzet, afstemming en samenwerking van vele partijen nodig. Binnen het netwerk eenzaamheid delen we al langer onze ervaringen met elkaar, maar nu zijn we klaar voor een volgende stap.

Proeftuin

Vorige week maandagavond jl. gaf wethouder van Starkenburg het startsein voor de aftrap van de lokale aanpak eenzaamheid in Rijnsburg. Zoals zij zo passend zei: 'Dit is een proeftuin waarbinnen we de handen ineenslaan, gezamenlijke afspraken maken en leren van en met elkaar'. Wat doen we met signalen en wie kan wat. Wat werkt, wat werkt niet? Het was een fijne en inspirerende bijeenkomst waarbij de uitwisseling van ervaringen tussen kerken, politie, woningcorporatie, jongeren, ouderenbond, betrokken burgers, vrijwilligersorganisaties en professionals weer de meerwaarde bracht. Op Blue Monday (20 januari 2020) is de volgende bijeenkomst gepland.
| Foto: pr.

Afbeelding