Najaarsconcert van De Lofstem

Genoten n Vrijdagavond 22 november was er een prachtig concert in de Immanuëlkerk te Rijnsburg te beluisteren.

Een concert wat door het publiek werd ervaren als verrassend en prachtig uitgevoerd door koor en solisten. In het eerste gedeelte werden delen gezongen uit Die Schöpfung van Joseph Haydn. Het koor en sopraan gaven indrukwekkend weer de strijd tegen de duisternis en de aardse machten, en de overwinning daarop door het scheppen van een nieuwe wereld. Het koor werd op uitstekende wijze begeleid door André de Jager op piano/orgel en door het blaaskwintet Quintessenza.

Het kwintet werd gevormd door enthousiaste professionele jonge mensen die schitterden in een verfijnd uitgevoerd Largo uit de Symfonie nr 9 uit "De nieuwe wereld" van Dvorak. Het thema "de wereld" met zijn prachtige natuur kwam in velerlei uitvoeringen naar voren.

Na de pauze werd er een reis rond de wereld gemaakt.

Het wereldberoemde "What a wonderful world" en "Heal the world" van Michael Jackson waren een prachtig samenspel tussen het koor "De Lofstem" en de sopraan Marjo van Someren. Dirigent Bert Visser dirigeerde alles in een strakke lijn en zijn bewerking van "Around the world in 8 cities" was een doorslaand succes.

Het koor en dirigent begeleid door de solisten hebben gezorgd voor met recht, een warm najaarsconcert wat tot uiting kwam in een daverend applaus.

Het koor gerepeteerd iedere woensdagavond vanaf 20.00 uur in de Immanuëlkerk Kerkstraat in Rijnsburg. U bent daar van harte welkom.


Rijnsburg komt in kerststemming

Sfeer n Zaterdag 14 december is weer de jaarlijkse Kerstsamenzang in de Grote- of Laurentiuskerk aan het Burgemeester Koomansplein.

De start is om 19.30 uur. Voorafgaand aan de Kerstsamenzang zal er dit jaar een kerstmarkt zijn op het Burgemeester Koomansplein vanaf 16.00 uur.

De Kerstsamenzang zal worden gevuld met samenzang van prachtige kerstliederen onder begeleiding van Dick Durieux. Naast het orgel worden we ook begeleid door Martine van Delft op de dwarsfluit. Medewerking aan de kerstsamenzang zal worden verleend door mannenzanggroep Jeruël, onder leiding van Johan Haasnoot. Zij worden op het orgel begeleid door Gerben Glasbergen.

Voorafgaand aan de Kerstsamenzang staat er onder de toren een gelegenheid Christmas Carol koor. Zij zullen prachtige kerstliederen ten gehore brengen zodat u alvast in de stemming komt.

Wensen in kerstboom

Vanaf 7 december staat de Kerstboom weer op Burgemeester Koomansplein. Naast lampjes en kerststerren kunt u uw bijzondere persoon of bijzondere gebeurtenis in de Kerstboom hangen.

Na de kerstsamenzang worden de lampjes in de boom ontstoken. Op dat moment staan de betekenisvolle mensen en gebeurtenissen in het Licht. Onder het genot van een warm bekertje glühwein en een stukje kerstbrood kunt u nog even napraten en elkaar fijne feestdagen wensen.


Op 5 december:                                 Bibliotheken eerder dicht

De n bibliotheken in Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg sluiten donderdag 5 december (Sinterklaas) om 16.00 uur.

Voor iedereen die voorafgaand aan dit kinderfeest ideetjes wil opdoen om een surprise te maken, een sinterklaasliedje te zingen, pepernoten te bakken of een leuk Sinterverhaal voor te lezen, is welkom in de bibliotheek. Daar zijn allerlei leuke boeken, cd's en films over het Sinterklaasfeest te vinden.