Wereldlichtjesdag Katwijk, Michel van der Bent, Areen van der Plas en Rendi Hartevelt. | Foto: Adrie van Duijvenvoorde
Wereldlichtjesdag Katwijk, Michel van der Bent, Areen van der Plas en Rendi Hartevelt. | Foto: Adrie van Duijvenvoorde Foto: Adrie van Duijvenvoorde

Valkenburgs Harmonie luidt Kerst in

Dorpshuis n Op 14 december 2019 verzorgt Valkenburg's Harmonie in samenwerking met Christelijk jongerenkoor Dvoted uit Katwijk een veelzijdig kerstconcert in het Dorpshuis te Valkenburg.

Uiteraard komen er deze avond veel bekende kerstmelodieën voorbij. Echter zijn er ook diverse mixen van modernere melodieën en minder herkenbare, maar aangename composities te horen bij zowel het koor als het orkest.
Een kleine greep uit het programma: 'A Christmas Carol Fantasy, A Christmas Overture, Minor Alterations, A Swinkling Christmas, Feliz Navidad, Noël, Driving home for Christmas'.

Kortom, een kerstconcert om niet te missen en niet te vergeten. De zaal is open om 19:30 uur en het kerstconcert begint om 20:00 uur. Kaartverkoop à €5,00 donateurs Valkenburg's Harmonie en €7,50 niet-donateurs) aan de deur of via Valkenburgsharmonie.nl.


Kerst-inn in De Trom

Uitnodiging n Zaterdag 21 december organiseert de JIVAK in samenwerking met de Valkenburgse Harmonie de Kerst-Inn.

Deze vindt plaats in de Trom aan de Ringweg 1 te Valkenburg.

Iedereen is van harte welkom om te genieten van gezellige kerstsferen.

Er is live muziek en er kunnen natuurlijk weer kerststukjes gemaakt worden.

De aanvang is vanaf 14:00 uur en de entree is gratis.


Theater-Hangaar nog eens vijf jaar op voormalig vliegkamp

verlenging n De TheaterHangaar en Hangaar 2 op het voormalig vliegkamp blijven nog minstens vijf jaar in gebruik. De gemeente heeft daarvoor de vergunning verlengd tot mei 2025.

Dat is goed nieuws voor in ieder geval de Katwijkse horecaondernemingen, want die profiteren volop mee, blijkt uit de Ruimtelijke Onderbouwing, die bij de vergunningsaanvraag is gevoegd.

Tiende jaargang

In de zogenoemde TheaterHangaar speelt al ruim negen jaar Soldaat van Oranje, de musical. Die bracht ruim 2,9 miljoen bezoekers naar de vliegtuighangaar op het voormalige vliegkamp Valkenburg. Van al die bezoekers rijdt zo'n zestien procent ook door naar het Katwijkse zeedorp om daar te winkelen, te eten of te wandelen over het strand. Dat zijn zo'n 470 duizend bezoekers. Die gaven zo'n 23 miljoen in de afgelopen negen jaar uit en bijna 70 duizend daarvan bleef in Katwijk overnachten.

De musical is sinds oktober bezig aan z'n tiende jaargang en blijft daar nog tot minstens mei volgend jaar te zien. Dan is ook de viering van 75 jaar Bevrijding.

Hoelang de musical daarna nog door blijft gaan is niet bekend. Dat wordt elke keer opnieuw bekeken en vervolgens steeds met drie maanden verlengd.

Drie miljoen bezoekers

Afgelopen zondag bereikte Soldaat van Oranje – De Musical een nieuwe mijlpaal. Acteurs Wivineke van Groningen (Koningin Wilhelmina), Cathalijne de Sonnaville (Hofdame Tessa) en producent Fred Boot verwelkomden de drie miljoenste bezoeker in de TheaterHangaar op voormalig vliegkamp Valkenburg.

'Ik ben enorm verrast dat ik de 3 miljoenste bezoeker ben, extra bijzonder is het dat we hier zijn voor de verjaardag van de oma van mijn vriendin. Ik heb heel veel zin om de voorstelling te zien,' aldus de 3 miljoenste bezoeker Giomero Brand.

Afgelopen oktober vierde Soldaat van Oranje – De Musical nog zijn negenjarig bestaan. Sinds de première heeft de langstlopende voorstelling van Nederland het verhaal van Erik Hazelhoff Roelfzema en zijn vrienden nu aan méér dan drie miljoen bezoekers mogen vertellen.