Sinterklaasje, kom maar binnen .…....

Snel n Nog twee nachtjes slapen en dan is Sint met zijn gevolg weer in Rijnsburg. Dat wordt feest als Sint zaterdag 16 november met zijn kleurrijke gevolg Rijnsburg binnenkomt. Komt hij varend, rijdend of met zijn schimmel. In elk geval is hij om 14.00 uur midden in het centrum.

Evenals andere jaren zijn de Rijnsburgse ondernemers er weer helemaal klaar voor om Sint met zijn gezelschap te ontvangen.

De Pietenband komt mee en dat betekent meezingen, dansen en mee hossen. Eerst even kijken hoe Sint voet op Nederlandse bodem zet en hierna loopt Sinterklaas langzaam door de belangstellenden richting de winkels van De Hoftuin.

Ondertussen krijgen alle kinderen gelegenheid om met Sint-Nicolaas en/of Piet op de foto te gaan. De Pietenband zorgt voor de muzikale ondersteuning.

Centrum

De voorbereidingen voor het bezoek van de Sint zijn in Rijnsburg al in volle gang. Want ja, het moet wel goed gaan tijdens dit officiƫle bezoek. De verwachting is dat Sinterklaas en zijn Pieten rond 14.00 uur in het centrum van Rijnsburg aankomen. Samen met Lollypop Entertainment hebben de Hoftuinwinkeliers er weer alles aan gedaan Sint-Nicolaas zo feestelijk mogelijk te verwelkomen. Als je rond de brug bij de Wilhelminaboom gaat staan, kan je de aankomst goed volgen. Hoe Sinterklaas in Rijnsburg zal arriveren is nog een verrassing, maar iedereen zal het goed kunnen zien.

Ontmoeten

Loco burgemeester Adger van Helden zal de Spaanse gasten officieel welkom heten namens de gemeente en Teuntje van Delft mag Sint weer begeleiden.
Lees hieronder verder.