Kerstmarkt

Agenda n Zaterdag 14 december is er weer een kerstmarkt op het Burgemeester Koomansplein. Aaansluitend is er een Kerstsamenzang in de Grote- of Laurentiuskerk. De Kerstmarkt start om 16.00 uur en de Kerstsamenzang om 19.30 uur.

De Kerstmarkt wordt georganiseerd door meerdere vrijwilligersorganisaties zoals: BV Bestevaer, BV Irissenstraat, Dorpshuis, Buurtpreventie Frederiksoord, Welzijnskwartier en Oranje Vereniging Rijnsburg. Er zullen ongeveer 15 kramen op de kerstmarkt aanwezig zijn, een ruimte waar kinderen kunnen knutselen en natuurlijk is er ook gedacht aan het eten en drinken.
Alles wat u koopt op de Kerstmarkt zal ten goede komen aan een goed doel. Over dit goede doel leest u binnenkort meer in De Rijnsburger.

Nieuw dit jaar is dat de Kerstwandeling, georganiseerd door de protestantse kerken in Rijnsburg, het begin- en eindpunt zal hebben op de Kerstmarkt. De Kerstwandeling start om 18.00 uur op het schoolplein van de Wilhelminaschool. U kunt tot uiterlijk 19.15 uur de Kerstwandeling wandelen. Handiger om hier te noemen dat ze tussen 18 en 18.30 kunnen vertrekken.

De Kerstsamenzang zal worden gevuld met samenzang van prachtige kerstliederen onder begeleiding van Dick Durieux. Naast het orgel worden we ook begeleidt door Mark Prins op Es cornet, André Heemskerk op Bes cornet en Martine van Delft op de dwarsfluit. Medewerking aan de kerstsamenzang zal worden verleend door mannenzanggroep Jeruël. Zij worden op het orgel begeleid door Johan Haasnoot.


Boeketdienst

Kerk n Op zondag 17 november zal dhr. Hans Maat, directeur van het Evangelisch werkverband, in de wekelijkse boeketdienst spreken over het thema: Hoe spreekt de Heilige Geest in en door ons en wat is daarvan de goede vrucht? Muzikale begeleiding is er door het combo van Marc van Starkenburg en de dienstleider is Cees de Mooij. Voor de kinderen is er KidsMission. De dienst begint om 17.00 uur terwijl koffie, thee en limonade vanaf 16.30 uur klaar staan in de Immanuëlkerk.


Peuter Kerstclub

Start n Op dinsdag 19 november gaat de Peuter Kerstclub weer van start. Een bijzondere manier om als ouder, opa of oma, tante of bekende, samen met je kind toe te leven naar het Kerstfeest. Vijf opeenvolgende dinsdagochtenden wordt er gespeeld, geknutseld, geluisterd en gezongen rondom het kerstverhaal.

Deze club zal plaatsvinden in De Voorhof en duurt van 9.30 uur tot 11.00 uur. De zaal is open vanaf 9.15 uur. Het is handig als de peuters zelf hun drinken meenemen. Er wordt voor koffie, thee en wat lekkers gezorgd. Voor alle ochtenden bij elkaar wordt een bijdrage gevraagd van € 7 per kind. Er is plek voor 20 peuters met hun begeleider. Leeftijd vanaf 2 jaar en 3 maanden.

Opgeven kan bij Yvonne Vianen, 071 - 402 82 31 of mailen naar jan.vianen@telfort.nl.

We zijn hard op zoek naar versterking van ons team! Meld je aan bij Yvonne Vianen.