Enthousiaste leerlingen van de Brede School en c.b.s. De Burcht bij het ooievaarsnest.
Enthousiaste leerlingen van de Brede School en c.b.s. De Burcht bij het ooievaarsnest. Foto: Piet van Kampen

Laat de ooievaars maar komen

Wens n Leerlingen van de Brede School en c.b.s. De Burcht mochten vorige week donderdag even uit de schoolbanken om naar het zojuist geplaatste ooievaarsnest te gaan kijken. Ook wethouder Adger van Helden en wijkregisseur Richard Onstenk waren ter plekke.

Door Piet van Kampen

Het was de vurige wens van Arjan Koning, de man van Facebookpagina 'Valkenburg Natuurlijk' en die al eens ooievaars in deze omgeving had waargenomen. 'Ik ben een enorme natuurliefhebber', gaf hij aan.

Als de ooievaars komen blijf dan rustig en op afstand kijken

Het plaatsen van een ooievaarsnest in de Dorpsweide stond op zijn verlanglijstje en de wens in dus ingewilligd. Samen met Kimberley van der Nagel en de Wijkraad heeft Koning zich sterk gemaakt om dit te realiseren.

De Wijkraad en 'Samen voor Elkaar' maakten een en ander financieel mogelijk en zo ook een aantal mensen bijzonder blij met het plaatsen van het nest.

Na de plaatsing sprak Kimberley de schooljeugd toe en wees hen er vooral op om als de ooievaars komen en het nest gaan bevolken rustig en op afstand te blijven.

Voorlopig is de 'woning' nog onbewoond.

Henk van Zetten van het bedrijf 'Ooievaarsnesten' lichtte na afloop nog toe dat het een heel vers nest is waarvoor wilgenhout is gebruikt. Met andere woorden: 'het is een nest van goede kwaliteit. Laat nu de ooievaars maar komen!'
| Foto: PvK.