Veel plezier en records bij de cupwedstrijden. | Foto: D. Kloos.
Veel plezier en records bij de cupwedstrijden. | Foto: D. Kloos. Foto: Debby Kloos

Veel records bij cupwedstrijden

Schaatsen n Na de 15 pr's bij de 1e cupwedstrijd leverde de 2e cupwedstrijd maar liefst 50 pr's op. Afgelopen zaterdag was een fantastische morgen in alle opzichten.

Dank zij een geoliede organisatie konden in bijna alle leeftijdscategorieën 3 wedstrijden gereden worden. Het werd een ware happening. Drie schaatsers reden maar liefst 3 pr's. Bij de welpen meisjes reed Naomi Hogewoning 47.10 op 1 ronde en 1.26.14 en 1.24.95 op de 2 ronden. Dat huzarentukje werd ook voltooid door welp Stijn van Duivenbode bij de jongens met 37.76 op 1 ronden en 1.13.60 en 1.13.36 op de 2 ronden. De overige uitslagen zijn te vinden op de website: www.rijnsburgseijsclub.nl.

Ook de voormalige Voorwaartsrijders , die nu bij de RIJC zitten deden van zich spreken zoals Bram Minnee met 43.665 op de 2 ronden en de 4pr's, die Thessa Snoeker en Evi de Haas gezamenlijk reden. De teller wat de pr's betreft staat nu op 65 en worden allemaal door sponsor Mooijontwerp omgezet in euroknaken.

Tijdens de ledenvergadering van de RIJC werden de toekomstplannen en strategie van het nieuwe bestuur goedgekeurd. Het bestuur bestaat nog uit 3 leden: voorzitter, secretaris en penningmeester. De nieuwe penningmeester wordt Peter Aanhane, terwijl voorzitter Henk van der Meij en secretaris Adri Zuijderduijn voorlopig aanblijven totdat deze twee functies zijn vervuld. Er worden diverse commissies gevormd, waarvan de Trainingscommissie o.l.v. Henk de Mooy, de Communicatiecommissie o.l.v. Daphne de Winter en Jan Pieter Tensen en de Evenementencommissie o.l.v. Thomas de Mooij de belangrijkste zijn. Zij moeten actief zijn in contact en overleg met het bestuur. Transparantie en samenwerking zullen de sleutelwoorden zijn voor deze opzet voor in de toekomst.