In de Voorhof werd afgelopen maandag de 10e Bijbelquiz gehouden. | Foto: pr.
In de Voorhof werd afgelopen maandag de 10e Bijbelquiz gehouden. | Foto: pr. Foto: pr

Jubileumeditie 10e bijbelquiz groot succes

Afgelopen n maandagavond werd de tiende bijbelquiz van het Nederlands Bijbelgenootschap in de Voorhof gehouden. Hieraan deden ruim honderd deelnemers mee.

De bijeenkomst werd na een welkomstwoord van IJsbrand van Tilburg gestart met een promotiefilmpje over het werk van het NBG. De quizmaster van deze avond, ds. Ed Buitendijk ging vlot van start. Hij toonde zich een geboren spelleider. Op bijzonder aangename en speelse wijze leidde hij de zaal door de meest ingewikkelde en humoristische Bijbelse vragen.

Thema's

De volgende thema's kwamen aan de orde: Familie; Jong geleerd oud gedaan; Vreemdelingen; Gelijkenissen en Ik wens jou ….. (het jaarthema van de bijbelzondag).

In totaal werden er 36 vragen gesteld, sommige leken makkelijk anderen waren gewoon pittig. Er zaten ook wel wat instinkers bij.

Na de quizvragen werden aansluitend de antwoorden gegeven. Daarbij bleek dat sommige vragen moeilijker waren dan verwacht. Voor velen was het niet alleen een leerzame maar ook gezellige avond met veel humor.

De uitslag

Groep:

1. De Fontein uit Katwijk met 27,38 punten;

2. Groep Noort/Mostert met 27 punten

3. Groep "het Houtje" met 26 punten

Individueel:

Gedeelde eerste plaats: Anniek Mostert en Jolanda Guijt met 31 punten

Gedeelde tweede plaats: Arjan Meerkerk en Lenie Offereins met 30 punten.

De winnaars namen onder luid applaus de prijzen en bloemen in ontvangst. Uiteraard werd dominee Buitendijk bedankt voor zijn buitendijkse wijze van presenteren.

Dit was voorlopig de laatste keer dat de bijbelquiz door de werkgroep Rijnsburg werd georganiseerd. Zoals de Prediker al zegt: "Voor alles is er een tijd"; "Tijd om te quizzen en tijd om te stoppen met quizzen".