Daan van Delft overhandigt namens het jubileumcomité het eerste  sponsorformulier. | Foto: CvdS.
Daan van Delft overhandigt namens het jubileumcomité het eerste sponsorformulier. | Foto: CvdS.

Dorpsfeest 75 jarige Oranje Vereniging enthousiast ontvangen

n Fundraisers dragen OV warm hart toe

Financiën n Onlangs presenteerde het Jubileumcomité ter gelegenheid van het 75 jarig bestaan van Oranje Vereniging Rijnsburg, de plannen voor het dorpsfeest welke eind mei 2020 worden gevierd. Inmiddels is de organisatie hiervan al in volle gang.

De Oranje Vereniging Rijnsburg maakt zich op voor een bijzonder jubileum. Het is op 30 mei 2020 maar liefst 75 jaar geleden dat de Oranje Vereniging Rijnsburg werd opgericht. De vereniging werd opgericht direct na de bevrijding in 1945 met als doel deze bevrijding te vieren, de saamhorigheid te herstellen en het Koningshuis te eren.

Stabiele factor

Een vereniging die tot op de dag van vandaag veel festiviteiten organiseert zoals op Koningsdag, de herdenking van 4 mei en bevrijding op 5 mei, de feestweek, Kerst Inn en vele andere activiteiten.

De Oranje Vereniging Rijnsburg staat voor ons Koningshuis, verbinding en saamhorigheid in een tijd waarin individualisering hoogtij viert en waar het een groot goed is om in vrijheid te mogen herdenken en vieren.

Oranje Vereniging Rijnsburg is dan ook een stabiele factor binnen Rijnsburg en niet meer weg te denken uit onze samenleving. Een vereniging die in al die 75 jaar is bestuurd door enthousiaste vrijwillige bestuursleden. Altijd met een eigentijds programma en die vooral haar sociale en maatschappelijke verantwoordelijkheid neemt.

Feestprogramma

Om dit jubileum te vieren voor en met de Oranje Vereniging is er een prachtig programma samengesteld. Voor elke wat wils, een speciaal programma voor kinderen, senioren, een avond tussen klassiek en pop en een muzikaal feest met zingende prominente Rijnsburgers. En natuurlijk een receptie om bestuursleden van de afgelopen 75 jaar, trouwe sponsoren en onvermoeibare vrijwilligers eens in het zonnetje te zetten.

Een speciaal comité is reeds druk bezig om dit jubileum vorm te geven. De festiviteiten zijn gepland in de week van 26 tot en met 30 mei 2020.

Het organiseren van dit dorpsfeest kost geld. Natuurlijk kunt u altijd een gift storten op onderstaand bankrekeningnummer. Het jubileumcomité heeft speciale sponsorpakketten, brons, zilver, goud of platina samengesteld, zodat u niets van de festiviteiten hoeft te missen.

Om dit alles aan de man en vrouw te brengen heeft de organisatie van deze jubileumfeestweek een drietal heren bereid gevonden om de nodige penningen voor het feest te innen. Binnenkort gaan zij, Fedde Jonkman, Henk Knipscheer en Krijn van der Spijk, op pad om bedrijven en organisaties die Oranje Vereniging Rijnsburg een warm hart toedragen, te enthousiasmeren voor dit grote dorpsfestijn.

'Als oud-bestuurslid van de Oranje Vereniging draag ik deze club een warm hart toe. Ik vind het leuk om op deze manier iets voor de Rijnsburgse samenleving te doen', zo laat Henk Knipscheer weten.

Natuurlijk kunt u altijd een bijdrage overmaken op NL32 RABO 0346 2167 29 ten name van het Jubileumcomité Oranjevereniging OV 2020.


Provinciale Noordwijkerweg in handen van gemeente

Vervolg n van voorpagina.

In het kader van de Wet Herverdeling heeft de Provincie aangegeven dat wegen binnen de gemeentelijke bebouwde kom zoveel mogelijk bij de gemeente in beheer, onderhoud en eigendom moet zijn.

Gebruikelijk is dat wanneer een provinciale weg of een gedeelte daarvan een meer lokaal karakter krijgt, deze weg geheel of gedeeltelijk om niet in beheer en onderhoud én ook in eigendom wordt overgedragen aan de betreffende gemeente.

Met het overdragen van de Noordwijkerweg aan de gemeente Katwijk komt het onderhoud en dus ook de onderhoudskosten bij de gemeente terecht.

Reserve wegen

Met deze deal ontvangt de gemeente Katwijk een eenmalige vergoeding van de provincie van € 1.340.685,-- ten behoeve van uitvoering van groot onderhoudsmaatregelen aan de N449. Dit bedrag stort de gemeente in de pot 'reserve wegen'. Momenteel wordt er gewerkt aan een uitvoeringsplan van de reserve wegen.

De overname van deze weg betekent overigens een vergroting van het areaal wegen van de gemeente Katwijk. En dus op langere termijn ook een stijging van de jaarlijkse storting in de genoemde pot 'reserve wegen'.

Het laatste stukje van de Lageweg (tussen op-afrit N206 en de rotonde) wil de Provincie van de gemeente Katwijk overnemen, omdat de provincie de N206 met op- en afritten in beheer en onderhoud heeft.

Zo ontstaat er een meer eenduidige verdeling van taken en verantwoordelijkheden tussen de gemeentelijke en provinciale wegbeheerder.

Afbeelding