Afbeelding

Werkgroep De Ruyter weer onderweg naar Kosovo

Hulptransport n Weer is er een hulptransport onderweg.

Vorige week donderdag 24 oktober, is een viertal mannen weer vertrokken. De mannen rijden van Nederland naar Duitsland, via Oostenrijk naar Italiƫ om vervolgens met een boot naar Albaniƫ te varen en vandaar door te rijden naar Kosovo.

Op de foto zien we de broers Jaap en Kees Varkevisser, Gerard Dijkhof en Martin van Delft. Laatst genoemde rijdt al zo'n 30 jaar met Stichting De Ruyter en is daarmee al vanaf het eerste uur nauw betrokken.

Ook dit keer zijn de mannen onderweg met veel verschillende hulpgoederen. Van ingezamelde winterkleding, bedden, schoenen tot voedselpakketten uit de actie van de Albert Heijn uit Rijnsburg. Twee trailers waren helemaal vol geladen om de mensen in Kosovo de helpende hand te reiken. Het is hartverwarmend om te zien dat er vanuit Rijnsburg zoveel goederen worden ingezameld en dat er mensen bijna twee weken op pad gaan om het te brengen.

De situatie in Kosovo is confronterend, tegelijkertijd is het natuurlijk erg dankbaar werk en kan een keer gemaakt worden door te helpen.
De organisatie Stichting Werkgroep De Ruyter wil met dit bericht de mannen een hart onder riem steken en zeggen dat 'we trots op hen zijn en op een ieder die hun 'bijdrage' in welke vorm dan ook heeft geleverd'.
| Foto: pr.