Verlies voor Valken '68 door aantal defensieve fouten en een gebrek aan aanvallend vermogen. | Foto: S. de Mooij. Foto: Saam de Mooij

Valken'68 verliest met 4-0 van DSO

n Gebrek aan aanvallend vermogen

voetbal n Blessures opgelopen tijdens de trainingen in de week voorafgaand aan de wedstrijd DSO – Valken'68 hadden een flinke uitwerking op de basisopstelling van Valken'68.

Dinsdag haakte centrale verdediger Chris de Lange met een liesblessure af, gevolg op donderdag door centrale verdediger Pepijn van Duijvenvoorde met een hersenschudding die hij had opgelopen bij een kopduel. Arjan Haasnoot verscheen voor het eerst sinds zijn vakantie in de basiself als centrale verdediger en Matthijs de Mooij zakte ook een linie (centrale verdediger i.p.v. controlerende middenvelder).

Qua logica een keuze die iedereen kon volgen. Tijdens de wedstrijd op het winderige sportpark Bentwoude van DSO bleek echter dat door het weghalen van Matthijs de Mooij op het middenveld de invulling van het middenveld heel anders verliep. De bal vaste spits Marc Langeveld kon in balbezit de op een ietwat andere manier spelende middenvelders Jaco van der Bent en Sammy Zandbergen niet meer bereiken. Tel daarbij op dat de van een schouderblessure terugkerende en hardwerkende linksbuiten Samet Arikan een ongelukkige wedstrijd speelde; het resultaat was dat Valken'68 het de gehele wedstrijd aan aanvallend vermogen ontbrak. Er werd bijna niets gecreëerd.

Aanvang

De eerste twintig minuten domineerde Valken'68 het spelbeeld, maar kwam niet verder dan de zestien van de tegenstander. DSO leek door het ontbreken van een aantal aanvallers, geschorst en geblesseerd, aanvallend onmachtig. Eén van de weinige spaarzame uitvallen van DSO leidde tot de 1-0 ruststand. Keeper Ruben van der Does wist een afstandsschot niet te klemmen en DSO speler Roel Stoffels, volgens de grensrechter van Valken'68 in buitenspel positie, kon de bal eenvoudig binnen tikken. Rust 1-0.

Vertrouwen

Met nog steeds vertrouwen in een goede afloop kwam Valken'68 na rust uit de kleedkamer. Verder dan een afstandsschot van Huig van Duijn en een kopbal die over ging van Jaco van der Bent kwam Valken'68 echter niet. Bij een uitval van DSO in de 62e minuut werd DSO speler Kevin Cameron geholpen door het feit dat de links- en rechtsback van Valken'68 tegen elkaar aanliepen. Kevin Cameron kreeg daar door alle gelegenheid de 2-0 binnen te schieten.

Een zestal minuten later was het over en uit. Een duwfout van Sammy Zandbergen werd bestraft met een terechte penalty die benut werd door Kevin Cameron (3-0). Een snelle uitval in de laatste tien minuten stelde Maurice Kerkhof in staat de 4-0 eindstand op het bord te brengen. Valken'68 had deze onnodige nederlaag deze middag aan zichzelf te danken. Een aantal defensieve fouten en een gebrek aan aanvallend vermogen.

Zaterdagmiddag 2 november 2019 speelt Valken'68 thuis tegen Van Nispen (za), aanvang 14:30 uur.