Vooral Valkenburg heeft behoefte aan meer  bushaltes. | Foto: Archief.
Vooral Valkenburg heeft behoefte aan meer bushaltes. | Foto: Archief. Foto:

Meer aandacht voor openbaar vervoer in Rijnsburg en Valkenburg

OV n Welke zaken zijn voor Katwijk van belang op gebied van openbaar vervoer? Het antwoord luidt: bereikbaarheid voor alle kernen met speciale aandacht voor Rijnsburg en Valkenburg. Essentieel daarbij is 'een adequate spreiding van de rijtijden en adequate frequentie van de buslijnen'.

Door Sandra Kornet-van Duijvenboden

Vraag en antwoorden stonden vorige week donderdag centraal in een raadsbijeenkomst over de 'aanbesteding OV-concessie Zuid-Holland Noord.

Het openbaar vervoer wordt sinds 2012 verzorgd door Arriva. Die vervoersmaatschappij heeft daar van provincie Zuid-Holland een concessie (contract) voor van tien jaar. In 2022 komt er een nieuwe aanbesteding. Daar wordt een beleidskader voor opgesteld waar ook de gemeenten op kunnen reageren.

Bereikbaarheid van alle kernen

'Onder het huidige regime zijn Rijnsburg en Valkenburg onvoldoende bereikbaar. Zeker Valkenburg heeft behoefte aan meer haltes', zegt Barend Tensen (CDA). 'Lokale lijnen met meerdere haltes zijn belangrijk', voegt Frits Grootenhuis van de PvdA daaraan toe.

Ook de andere partijen dringen aan op goede bereikbaarheid.

Aandacht

Wethouder Rien Nagtegaal legt uit, dat er een 'kanteling' is. Van ov als basisvoorziening naar ov dat 'probeert op maat diensten te leveren van daar waar de vraag het grootst is'.

'Bij de vorige aanbesteding reden er twee bussen per uur door Valkenburg en die bleven vrijwel leeg. Maar er wonen nu meer mensen in Valkenburg', merkt Toon Stegmann van VVD Katwijk op.

Nagtegaal doet de toezegging om 'aandacht te vragen voor de bereikbaarheid', waarbij specifiek Rijnsburg en Valkenburg, en aandacht voor een 'adequate spreiding van rijtijden'.

De wethouder stelt dat het snelle R-net de hoofdlijn wordt. 'Met een frequentie van iedere zes minuten. De andere bussen zijn er om die lijn te voeden.'

Als voorbeeld dat R-net het goed doet, verwijst Nagtegaal naar de

R-net halte bij café 't Wachtje in de Molenwijk bij de N206. 'De fietsenstalling daar is nu al te klein. Die moeten we uitbreiden.'

Geen hoger tarief

In het concept-beleidskader wordt ook gesproken over een mogelijke hoger tarief van het ov. Met de meeropbrengsten zouden 'kwaliteitsverbeteringen' gemaakt kunnen worden.

De Katwijkse raad is daar verdeeld over. 'Reizigers vinden vooral snel en gemakkelijk belangrijk. Comfort en beleving staan op een lager pitje', denkt Ben van der Plas van de ChristenUnie. Zo denken enkele andere partijen er ook over.

Van de VVD mag die ritprijs best wel hoger. 'Het ov is niet rendabel, dus een hogere prijs lijkt mij gerechtvaardigd', vindt Stegmann.

Voor de SGP is dat eveneens bespreekbaar, mits de gemeente mee kan praten over wat die 'kwaliteitsverbetering' dan inhoudt.

'De prijzen in dit gebied zijn lager dan elders. Ik hoor u zeggen, dat u grote aarzelingen hebt over verhogen', reageert wethouder Nagtegaal. Wat de kwaliteit betreft, merkt de wethouder op: 'Ik kan ook niet direct aangeven waar dat in gaat zitten'. | Foto: Archief-PvK.